USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині заговорили про холеру

2 Червня 2011 16:23
У зв’язку із загостренням епідситуації в місті Маріуполі, де реєструють захворювання людей на холеру, а також аби не занести холери на Волинь, в краї беруться проводити профілактичні і протиепідемічні заходи.
Зокрема, кажуть у прес-службі облдержадміністрації, посилено контроль за станом питного водопостачання гарантованої якості та за дотриманням належного питного режиму в оздоровчих закладах.
Води відкритих водойм у місцях масового відпочинку, стічні води досліджують на наявність збудника холери.
Санепідеміологи перевіряють дотримання санітарно-протиепідемічного режиму на об’єктах підвищеного епідризику.
У Держсанепідслужбі запевняють, що їхні спеціалісти проводять моніторинг якості продуктів харчування, які виготовляються та вводяться в обіг на підприємствах області.
Протягом травня лабораторно досліджено за мікробіологічними показниками 450 зразків харчових продуктів та продовольчої сировини, 1,1% з них не відповідав санітарним нормам, що вдвічі нижче показника по Україні.
На рибопереробних, м'ясопереробних, молокопереробних підприємствах, кулінарних цехах працівники ветеринарної медицини здійснюють постійний контроль.
Ця служба посилала контроль за ринками області щодо реалізації риби та морепродуктів, а також кондитерських і кулінарних виробів, напівфабрикатів із м'яса та риби домашнього виготовлення.
Наразі рівень захворюваності на кишкові інфекції не перевищує сезонні показники.
Довідково:
Холера – гостре інфекційне захворювання, притаманне лише людям, спричинене холерним вібріоном.
Збудник потрапляє до організму людини лише через рот при вживанні забрудненої води та їжі. З моменту зараження до появи ознак холери проходить від 6 годин до 5 діб.
Причиною розвитку хвороби є вживання немитих овочів, фруктів, купання і вилов риби в заборонених місцях, вживання риби та морепродуктів невідомого походження.
Несвоєчасне звернення до лікарів може бути смертельно небезпечним. При кип’ятінні вібріон гине за одну хвилину.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Л А Д О М И Р Показати IP 2 Червня 2011 18:48
ага ... другий свинячий грип
хорвaт Показати IP 3 Червня 2011 09:00
А всe йдe вид нeмитих бомжив з сходу.Кaцaпи розклaдaються

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus