USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині зростає кількість жіночих хвороб у дівчат

29 Липня 2011 14:33
У трьох районах Волині посади дитячих гінекологів не зареєстровані, а в Камінь-Каширському та Ратнівськму дівчат віком до 17 років приймають гінекологи-чоловіки.

Про це 29 липня під час колегії управління охорони здоров’я обласної держадміністрації повідомила керівник обласного центру планування сім’ї і репродукції людини Світлана Поліщук.

Медик зазначила, що нині на Волині офіційними є посади дитячих-гінекологів у 13 центральних районних лікарнях, в Луцьку і обласній дитячій клінічній лікарні.

Натомість в Луцькому, Любешівському, Любомльському районах взагалі не зареєстровані посади цих дитячих лікарів.

Як наслідок в Луцькому районі за шість місяців 2011 року на профогляди прийнято лише 10 дівчат, а пацієнткам віком до 14 років узагалі не було.

Загалом по Україні за 2010 рік було обстежено на профоглядах 98,9% дівчаток віком до 17 років.

Натомість в області в 2010 році профілактичні огляди пройшли лише 21,5% дівчат віком до 14 років, та 73,5% - віком від 15 до 17 років.

Лікар наголошує, що ця цифра повинна була би бути більша.

Під час профоглядів за даними 2010 року у 4,9 % дівчаток віком до 14 років та у 12,8% віком 14-17 років знаходять патології. Найчастіше це порушення менструального циклу та запалення.

Поліщук констатує, що збільшується кількість виявлення у дівчаток новоутворень, зокрема кіст і поліпів.

«Хоча нормативно-законодавчих актів немає, але ми маємо прохання: в Камінь-Каширську і Ратно дитячі гінекологи - мужчини. Якщо можна, просимо головних лікарів розглянути питання аби дитячі гінекологи були жінки», - каже Поліщук.

Голова управління охорони здоров"я Ігор Ващенюк говорить, що посади таких лікарів будуть забезпечені, а дівчат будуть оглядати лікарі-жінки, аби не створювати психологічного дискомфорту маленьким пацієнткам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Helge Показати IP 29 Липня 2011 18:08
любите водку-пиво-сигареты и у ваших детей тоже будет такое "счастье".....
))) до Helge Показати IP 29 Липня 2011 20:04
больше экология бьет. Водка-пиво-курево всегда были. Сейчас чем раньше девочка попадет к врачу на профосмотр, тем лучше.
Helge до ))) Показати IP 29 Липня 2011 22:58
несогласен - так было не всегда - достаточно вспомнить, что девушкам раньше взападло было бухать пиво с сигаретой в зубах - это было признаком дешёвых ///лядей...)))
Beautiful Days Показати IP 4 Серпня 2011 12:34
Згідна, що дівчаткам віком навіть до 16р. потрібно на огляд ставити саме ЖІНОК, ДІВЧАТ, що позакінчували ун-тети, а не чоловіків чи хлопців, таких вже після 16р., та я б сказала,що навіть після 18р., тому що і в 55р. жінка, а тим більше дівчина відчуває серйозний дискомфорт йдучи до лікаря на огляд, а сучасна екологія, їжа, напої, відпочинок, вплив елоктроносіїв дуже впливає на дівчат, сама в цьому переконана, до лікарів потрібно ходити, якби ми їх не боялися, але лише до професіоналів, а не аби кого, нажаль "аби-кого" зараз набагато більше ніж дійсно вартих поваги лікарів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus