USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Науковці з'ясували, що смартфони не викликають психічних проблем у підлітків

8 Травня 2021 23:02
Британські науковці не виявили посилення зв’язку між використанням гаджетів і психічним здоров’ям підлітків за останні 30 років. Це суперечить популярному твердженню про згубний вплив смартфонів і соцмереж на молодих людей.

Як пише Українська служба ВВС, у дослідженні Оксфордського інституту інтернету, що проводилося з 1991 року, взяли участь понад 430 тисяч дітей і підлітків у віці від 10 до 15 років.

Науковці вивчали взаємозв’язок між переглядом телебачення, використанням смартфонів і соцмереж та депресією, емоційними й поведінковими проблемами та схильністю до суїциду за останні 30 років.

Оксфордське дослідження не виявило суттєвих змін між використанням гаджетів і психічними проблемами у підлітків.

Крім того, науковці з’ясували, що за останні 10 років вплив телебачення і соцмереж на виникнення депресії зменшився. Водночас часте перебування в соціальних мережах почало більше впливати на емоційний стан підлітків.

Це дослідження не підтверджує побоювання регуляторів і законодавців, які останнім часом дедалі частіше говорять про згубний вплив цифрових технологій на психічний стан людей, зокрема, підлітків.

Відповідаючи на питання, учасники дослідження із США й Британії оцінювали свої почуття за горизонтальною шкалою. Їх також просили вказати кількість часу, проведеного у соцмережах або за мобільним пристроєм.

У січні 2021 року інше дослідження вказало на взаємозв’язок між надмірним використанням соціальних мереж і поганим самопочуттям, а також заниженою самооцінкою серед підлітків.

Пандемія коронавірусу також істотно позначилася на психологічному стані підлітків. Британський уряд оголосив про виділення 500 млн фунтів на розвиток служб психічного здоров’я, з яких 79 млн призначено для допомоги дітям і підліткам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 8 Травня 2021 23:35
Не знаю, як там вчені встановлювали, проте за моїми спостереженями зараз дуже депресивні підлітки, зовсім не схожі на нас,ми багато часу проводили на вулиці, рухливі ігри, просто прогулянки,раділи усяким дрібничкам, дивились вперед з оптимізмом. Теперішні підлітки зовсім інші, реальність здається їм не цікавою в порівнянні з віртуальним світом,а щоб зробити життя не нудним потрібно докладати зусиль і часу, це багато в порівнянні з тиканням пальцем в екран.
Авжеж до Анонім Показати IP 9 Травня 2021 15:46
Як би не в докір сказано, Ви ж вже трохи прожили в ті час коли люди розвивалися, тому повинні були б знати що все що починається на "Британські науковці" треба читати і розуміти навпаки. А так ви все абсолютно вірно написали.
Покоління Зе Показати IP 9 Травня 2021 10:14
Як по Вашому шибко вумні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus