USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Небезпечна хвороба: Волинь не має ліків від ботулізму

19 Червня 2017 18:05
За три місяці в Україні дев’ять людей померло від небезпечної інфекційної хвороби ботулізму, однак ліків від нього в країні досі немає, зокрема і Волині.

Про це в коментарі розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк, передає Волинь24.

Зі слів посадовця, сироватка, яка лікує від ботулізму, незареєстрована в Україні вже три роки. Через це дістати її вкрай важко.

Так, минулого року для хворого на ботулізм волинянина ліки довелось купувати в одній із одеських лікарень. Бюджету це коштувало більше 80 тисяч гривень.

Наразі ж ліків у волинських медзакладах немає. Цьогоріч на Волині ще не фіксували випадків захворювання на ботулізм, однак Ігор Ващенюк каже, що вони бувають практично щороку.

В основному люди заражаються через домашню консервацію, виготовлену з порушенням технологій, особливо м’ясну. Також часте джерело зараження – в’ялена, солона риба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
МАКС ЗЕД Показати IP 20 Червня 2017 09:36
Дореформувались вже до краю
ан Показати IP 20 Червня 2017 15:54
то де ж обіцяне покращення?за яке гинули люди на майдані? покращення тільки в олігархів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus