USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нестача повітря та паніка: що відчувають пацієнти з важким перебігом COVID-19

30 Листопада 2020 07:00
У пацієнтів із тяжким перебігом COVID-19 синіють губи, руки й навіть починаються приступи паніки.

Про це розповів головний анестезіолог МОЗ, професор Сергій Дубров, повідомляє «Обозреватель» з посиланням на телеґрам-канал «Коронавірус інфо».

«Буквально вчора пацієнт 52-54 року, найімовірніше, це був епізод (я саме був у палаті), епізод тромбоемболії дрібних гілок, тобто на рівні сатурації 90-92 у нього раптом сатурація знизилася до 48, синє обличчя, сині губи, сині руки у пацієнтів починається паніка, частота дихання близько 60, 80, паніка, на цій паніці пацієнт зриває із себе маску», – згадував медик.

Дубров сказав, що в такі моменти лікарю потрібно бути з хворим, щоб вирівняти його стан.

«Тобто змінюються параметри вентиляції, вводяться антикоагулянти, пацієнт психологічно намагається заспокоїтися, й протягом 10-15 хвилин ми вирівнялися на ті показники 90% сатурації. До ранку пацієнт був стабільний», – сказав він.

Медик пояснив, що момент зниження сатурації, коли пацієнт відчуває нестачу повітря, – жахливий.

«У момент зниження сатурації, коли пацієнт, перебуваючи притомним, не може надихатися й відчуває катастрофічне відчуття нестачі повітря, я думаю, це жахливо й страшно. Судячи по очах тих пацієнтів, яких я бачу щодня», – резюмував Дубров.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus