USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Новий рік подарує українцям два особливо небезпечні віруси грипу

13 Вересня 2013 07:02
Новий рік принесе українцям два нові віруси грипу. Епідемія почнеться перед святом, а її пік припаде на кінець січня – початок лютого, повідомляє ТСН.

Експерти побоюються, що два віруси підкосять українців. Їх ще не було на нашій території та й вакцин проти них немає.

«Ми чекаємо, що буде новий штам H3N2, його у нас ще не було, і штам B, скоріш за все Visconsin», - розповіла Алла Мироненко, завідувачка відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій ДП «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського АМН України».

Нові хвороби можуть викликати ускладнення аж до пневмонії. Крім того, лікарі вже радять робити щеплення. Але вакцин від нових вірусів немає, а коли вона з'явиться, то коштуватиме 70 гривень за ампулу.

У січні цього року більше 1,5 мільйона дітей в Україні хворіли на грип. Кількість українських дітей, які захворіли на грип та ГРВІ, становить мільйон 586 тисяч 882 особи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Окс Показати IP 13 Вересня 2013 09:41
А зараз який вірус грипу ходить у Луцьку? В кінці серпня в мене захворіла дитина, потім захворіла я.Тільки вичухалися, зайшла до нас хвора подруга і з 6 вересня все почалося по другому колу.
Ирен Показати IP 13 Вересня 2013 10:45
Ого,яка вона всезнаюча,Бог чи щоюТа не фіга вона не знає. Що вакцинку купили, треба відмити грошенята разом з Богатирьовою синочком.Щеплюйтеся всі поголовно.Може захворієте, а може ні.Слухати такої дурні не хочеться.
Лучанка Показати IP 13 Вересня 2013 11:12
З достовірних джерел відомо, що 90% лікарів не роблять ні своїм дітям щеплення ні собі. Так навіщо ж таку паніку наводити на людей. Висновок напрошується один - знову треба відмити гроші! А грип завжди був страшним, якщо його відразу не лікувати і наслідки були різні. Так що тут вже все залежить від ставлення до власного здоров*я і фізіологічних факторів організму.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus