USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянину одужати після інфаркту допомогли бджоли

14 Листопада 2016 07:00
Волинський учитель Олександр Демчук випробовує різні методи апітерапії, і ефект, переконався, – пречудовий!

Про це йдеться в газеті Волинські Новини №41 від 10 листопада.

У бджолиному царстві Олександра Демчука з рожищенського села Ворончина є чому подивуватися. Адже мед на вчительській пасіці – із квітів 40 різновидів дерев. Хатини для комах – як із казкових декорацій: у вигляді боровика й фортеці, персонажів «Лісової пісні» та білої хатини з блакитними віконницями. Але один із вуликів – особливий: бджоли у ньому живуть, а люди – сауну приймають та омолоджуються.

– Знаєте, коли я за бджільництво взявся? Коли інфаркт переніс. Саме тоді, 2005-го, мені діти першу бджолосім’ю подарували та сказали: «Оце вам, тату, замість пігулок, аби до ста літ дожили!» – розповідає 62-річний педагог, коли разом із ним прямуємо до пасіки. – Я спочатку не повірив. Думав: ну хай, на дозвіллі клопотатимуся. Але це діло таку насолоду приносило, що потім ми ще дві бджолосім’ї купили. Із кожним роком вуликів біля хати ставало все більше. І тепер серед 25 бджолиних будиночків з’явилися навіть лікувальні.

Запрошуючи ввійти до одного з них, Олександр Демчук розповідає: тут можна отримати омолоджувальні процедури для тіла і душі.

– Між внутрішньою та зовнішньою стінами вулика живе дев’ять бджолосімей. А я до них у гості приходжу: медку взяти, після роботи сили відновити (бо працюю вчителем трудового навчання), навіть із друзями вільний час провести. І не за картами, а з користю для здоров’я, приймаючи сеанси бджолотерапії, – пояснює господар.

Що воно таке – апітерапія – пасічник років сім тому прочитав у спеціалізованій літературі. Тоді ж відкрив для себе, що зцілюватися можна не тільки медом, прополісом, маточним молочком чи мертвими бджолами, а просто – сусідством із Божими комахами. Бо вони, виявляється, створюють своїм тільцем та крилами таку вібрацію, яка дуже позитивно впливає на людський організм. Ця вібрація – то безконтакт­ний масаж. Вона розслабляє м’язи людини, «забирає» спазми, надає еластичності судинам, відповідно – нормалізує кров’яний тиск і поліпшує роботу серця. Науковці дослідили, що у вулику повітря уп’ятеро чистіше, ніж на вулиці, та насичене такими мікроелементами, які поліпшують імунітет і знімають запальні процеси в дихальній системі.

– Прочитавши таке, я вирішив і собі спорудити величезний вулик. Але від тих креслень, які знайшов у літературі, трохи відійшов: не просто поставив лежака поряд із бджолами, а значно розширив приміщення, – провадить господар. – Матеріал для будівництва підбирав натуральний (бо інакше бджоли там не стануть жити). Щоб у кімнатці було гарно, приніс старовинні рушники та вишиті картини.

Бджоли підтримують у вулику температуру майже таку ж, яку має тіло людини.

Тож тепер, коли головний біль допікає, чи поганий настрій, чи просто хочеться розслабитися, Олександр Демчук умощується на лежаку й під гудіння бджіл набирається позитивної енергії. Каже, навіть фізично відчуває, як усім тілом розходиться тепло, зникають погані думки, піднімається настрій.

Хай як це дивно, але година такого сеансу повертає організму стільки сил, як восьмигодинний сон у звичайному приміщенні. Учені навіть дослідили, що перебування в таких будиночках-вуликах відновлює потенцію в чоловіків, а жінкам допомагає позбутися непліддя!

Чи то справді так? У відповідь Олександр Демчук аж заходиться сміхом. Хоча ще наші предки називали перший місяць після весілля медовим. І не тільки через солодкі любощі, а тому, що задля здорового потомства молодят напували водою з медом.

– Бджоли справді дають нам стільки природних ліків, що по праву іменуються Божими комахами. Я на собі випробував цілющі властивості настоянки з мертвих бджіл та міцної горілки (ноги на ніч натер – і про судоми забув). Онукам, аби не хворіли, даю не лише солодкий продукт, а прополіс та пилок. Смачна й корисна також медовуха (у березовий чи виноградний сік даю меду, чекаю, доки перебродить, і вже маю чим гостей частувати). Але після сеансу апітерапії пригощаю не медовухою, а трав’яними чаями вприкуску з медом.

Крім того, Олександр Демчук нещодавно побудував іще один лікувальний вулик, у якому мешкають дві бджолосім’ї, а поряд – у невеличкому приміщенні – може приймати сеанс апітерапії одна людина.

Частота вібрації крилець бджіл ідентична вібрації клітин людського організму.

– Я стараюся щодня бодай із годину відпочити на такому лежаку. Адже сюди крізь щілинки проникають із вулика аромати меду й прополісу, що дуже корисно для дихальних шляхів. Вібрація від бджіл ледь відчутна фізично, але дуже ефективно розслабляє м’язи та нер­вову систему. А оскільки серце – великий м’яз, то для мого здоров’я це взагалі дуже корисно, – зауважує чоловік. – Коли когось із друзів запрошую пройти сеанс апітерапії, то багато хто попервах не вірить, що бджолиний лежак лікувальний. Але навіть однієї процедури достатньо, аби відчути ефект. «Хочеться, наче тим Божим комахам, на крила – й летіти!» – кажуть, відпочивши у вулику. А я пояснюю: бджолина сім’я здатна відновлювати біополе в радіусі 50 сантиметрів від вулика. А відновивши, ще й позитивною енергією людину заряджає! Недарма ж за кордоном година перебування на такому лежаку вартує від 25 доларів.

Утім на лікувальні процедури до Олександра Демчука вхід безплатний. А замість пропускного квитка – лише одне: хороший настрій!


Оксана БУБЕНЩИКОВА

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Йог Показати IP 14 Листопада 2016 23:40
Запишіть, будь ласка, на флешку ці вібрації від бджіл, щоб читачі Волинських Новин відчули фізично, і дуже ефективно розслабили м’язи та нер­вову систему.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus