USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Органічні медвідходи не спалюють, а закопують під Луцьком

24 Січня 2016 09:00
Щороку у медзакладах Луцька різного підпорядкування утворюється близько однієї тонни органічних медичних відходів. Згідно з нормами їх потрібноі спалювати, втім, з бюджету на це кошти не виділяють, тому вирішили здійснювати захоронення на міському кладовищі у селі Гаразджа.

Зауважимо, що, згідно з офіційною інформацією, яка розміщена на сайті Луцької міської ради, в обласних та міських лікувально-профілактичних закладах щорічно утворюється близько однієї тонни органічних медичних відходів (тканини, органи, частини тіла, плацента, ембріони тощо), які відповідно до Державних санітарно-протиепідемічних правил і норм щодо поводження з медичними відходами (затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України 08.06.2015 № 325) підлягають кремації (спалюванню).

«Проблема щодо утилізації медичних органічних відходів у місті Луцьку є актуальною як для міських, так і для обласних лікувально-профілактичних закладів, але протягом останніх років не вирішена у зв’язку із відсутністю бюджетного фінансування на придбання та забезпечення функціонування утилізатора біологічних відходів.

До цього часу захоронення таких відходів, за узгодженням з відповідними службами, здійснювали у спеціально відведеному для цього місці на території кладовища Гаразджа, а це 4-5 ящиків в місяць вагою до 20 кілограм кожний»,- йдеться у документах.

Зваживши на те, що в Луцьку немає утилізатора для кремації відході, аби попередити негативний вплив на життя, здоров’я населення та довкілля органічних медичних відходів, відповідні зобов’язання поклали на Луцькомий спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування. Так, підприємству дозволили здійснювати захоронення відходів на території міського кладовища у селі Гаразджа, до вирішення питання кремації.

Відзначимо, що Луцькрада також інформує про будівництво об’єкта для утилізації біологічних відходів на території полігону твердих побутових відходів в селі Брище в 2016-2017 роках. Роботи здійснюватиме ТзОВ «Еколуцьк» за власні кошти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 24 Січня 2016 12:38
БІОЛОГІЧНИХ відходів !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus