USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Поблизу Луцька запрацює унікальна піч

7 Серпня 2015 07:00
Піч для спалювання сміття, аналогів якій немає у всій Україні, планують облаштувати на оновленому сміттєвому полігоні у селі Брище, що поблизу Луцька. Серед іншого, в ній будуть спалювати людські відходи, яких лучани викидають на рік близько 4 тонн.

Про це стало відомо під час відкриття нової черги полігону для захоронення побутових відходів із сортувальною лінією у селі Брище Луцького району вчора, 6 серпня.

Директор «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич розповів, що сміття, яке неможливо утилізувати, будуть спалювати у спеціальній печі, аналогів якій немає у всій Україні. Посадовець неохоче розповів про проект, адже робота над ним все ще триває. Натомість, мер Луцька Микола Романюк розповів, що проект цей дуже дороговартісний, і до того ж - перший в Україні.

Досить часто трапляється так, що люди викидають померлих тварин у сміттєві баки, а на полігони завозять здохлу велику рогату худобу. Та й самих людських відходів (руки, ноги, інші органи, відрізані в ході операцій), зі слів мера, лучани викидають 4 тонни щорічно. За допомогою нової печі можна буде спалювати такі відходи. До проекту поставлені надзвичайно високі екологічні вимоги, а тому обіцяють, що коли піч запалять, «інвестор буде стояти поруч димохідної труби і дихатиме».

«Коли привозили піч, вона зайняла третину великої «фури-тридцятитонника». А система фільтрів займала ще півтори «фури», - розповідає Валерій Кузьмич про значні розміри системи фільтрації.
Обіцяють, що коли проект запрацює, то його покажуть всім охочим. За станом на сьогодні обладнання вже доставлене на полігон та очікує монтажу.

Нагадаємо, нову сміттєсортувальну лінію відкрили у селі Брище, що поблизу Луцька. Працюючи у дві зміни, тут можуть переробляти 50 тисяч тонн сміття на рік. Для нового об'єкту виділили 8,6 гектара площі, на яких у 2014 році розпочалося будівництво. Вартував такий об'єкт міській казні 16 мільйонів гривень, виконавцем замовлення стало підприємство ТзОВ «Луцькспецбуд».

Також тут за півроку облаштують систему збору біогазу. Це дозволить здійснювати забір так званого «каналізаційного» газу, який використовуватимуть як паливо для генераторів, котрі вироблятимуть електроенергію. Її продаватимуть у всеукраїнську мережу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
тетяна Показати IP 7 Серпня 2015 09:08
а людські відходи - це що? відрізані рукиногиголови? їх аж так баато а людські відходи це що? відрізані рукиногиголови?
Ллд Показати IP 7 Серпня 2015 11:18
Четыре тонны в год? Ошибка?
Колік Показати IP 7 Серпня 2015 12:19
"Серед іншого, в ній будуть спалювати людські відходи, яких лучани викидають на рік близько 4 тонн." Це взагалі, тут хтось редагує?
Капець Показати IP 7 Серпня 2015 20:30
Крематорій???
Ааааа Показати IP 8 Серпня 2015 01:02
Пам'ятаєте про россійські мобільні крематорії... дурний приклад заразний
наталя Показати IP 8 Серпня 2015 10:19
ну да! людські відходи, здається, різанули око кожному, хто прочитав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus