USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Луцький пологовий будинок отримав інкубатор для новонароджених

17 Листопада 2017 14:33
Японське обладнання за майже півмільйона гривень придбали за кошти бюджету міста для Луцького клінічного пологового будинку.

Інкубатор для новонароджених передали 17 листопада.

Як розповів завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених Віталій Богданович, обладнання загальною вартістю 474 тисячі гривень (інкубатор вартістю 324 тисячі та монітор пацієнта за 150 тисяч) закупили у результаті торгів, у яких перемогла київська фірма ТзОВ «Онкомедіка». Кошти на придбання інкубатора для новонароджених та недоношених немовлят виробництва компанії «Атом» (Японія) 2017 року випуску, моделі «Air Lncu i» виділили з міського бюджету.

Пристрій оснащений монітором пацієнта «Colin BP– S510» виробника Colin Medical Technology (Корея), датчиками контролю температури шкіри, температури і вологості в інкубаторі. Монітор відслідковує частоту серцевих скорочень, насичення крові киснем, вимірює артеріальний тиск, температуру шкіри, знімає електрокардіограму. Лікар висловив подяку міській раді за те, що та не забуває про новонароджених, які є майбутнім нашого міста. Потреба в обладнанні у закладу лишається, оскільки кількість дітей велика, потрібно ще три інкубатори, адже обладнання зношується.
З його слів, через відділення за 2016 рік пройшло понад 400 дітей з усієї області. Випадки важкої патології переважно стосуються дітей з районів Волині, з Луцька у відділенні лікували 112 дітей протягом минулого року. Враховуючи таку кількість маленьких пацієнтів, є потреба в інкубаторах та дихальній апаратурі.

До прикладу, у відділенні перебувала дитина масою лише 530 грамів, яка вижила.

У новому інкубаторі наразі перебуває дитина масою 1,5 кілограма. Годують немовля через зонд, дитині постійно змінюють положення тіла. Мама дитини може прийти у будь-який час і як що стан дитини дозволяє, її можна дати мамі на руки.
Віталій Богданович зауважив, що збільшується кількість вроджених патологій, що пов’язане з екологічною ситуацією, збільшується кількість недоношених новонароджених. Він запевнив, що не буває випадків, аби наявні інкубатори стояли порожніми.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук зазначив, що одним з найбільш гострих питань був ремонт жіночої консультації, тому що її відвідує найбільша кількість людей і вона перебувала у найгіршому стані. Минулого місяця це відділення відкрили після капітального ремонту. Для відділення інтенсивної терапії новонароджених нині придбали якісний апарат виробництва Японії. Торік такий апарат для закладу придбав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Тепер після того, як відремонтують існуючі інкубатори, питання з цим обладнанням у пологовому будинку буде закрите.
Зі слів Ігоря Поліщука, цього року здійснили низку серйозних придбань для медичних закладів міста. Зокрема, це ангіограф для лікування гострих коронарних інфарктів та інших захворювань серця у Луцьку міську клінічну лікарню, апарат ультразвукової діагностики приблизно за мільйон гривень у Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1, за 1,3 мільйона придбали 3D-томограф у Луцьку стоматологічну поліклініку, частково відремонтували відділення у Центрі первинної медико-санітарної допомоги № 3.

У медичних закладах міста, з його слів, працюють висококваліфіковані колективи, зокрема, це стосується пологового будинку, тому завданням міської влади є підтримка матеріальної бази та оновлення медичного обладнання закладу. У пологовий будинок звертаються пацієнти не лише з Волині, а й інших регіонів. Він висловив сподівання, що наступного року бюджет дозволить підтримувати медицину міста у не меншому обсязі, ніж цьогоріч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus