USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Сердечників» лікують за 14 днів. ФОТО

5 Листопада 2011 13:15
У Луцьку відкрили оновлений центр кардіоваскулярної патології і тромболізису. У ньому «сердечників» ставлять на ноги за 14 днів.
Про це 4 листопада під час зустрічі з обласними та міськими чиновниками в Луцькій міській клінічній лікарні повідомив керівник центру Андрій Ягенський.
Він розповів, що раніше лікування та відновлення займало 30-40 днів. «Тепер ми виписуємо людину за 14 днів. Хоча на Заході цей показник – 7 днів», – зауважив лікар.

За його словами, такого результату вдалося досягнути шляхом об’єднання трьох відділень: кардіології, неврології та реабілітації. «Це дозволяє здійснювати комплексний підхід до лікування пацієнта. Значно сприяє одужанню те, що реабілітація розпочинається на ранніх стадіях лікування», - додав Ягенський.
Також керівник центру розповів про нову комп’ютерну систему. Вона доступна у всіх кабінетах та палатах, а програмне забезпечення для неї розробив місцевий спеціаліст. На запитання голови ОДА Бориса Клімчука, чи ця програма погоджена з Міністерством охорони здоров’я, лікарі не змогли відповісти.

У центрі функціонує так звана ВІП-палата. За словами Ягенського, це двокімнатний бокс, у якому є установка для забезпечення хворого киснем та спеціальна сигналізація. Клімчук згадав, як лежав у цій палаті та розповів, що в той час вона мала набагато гірший, але пристойний вигляд.


Головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич розповіла про процес тромболізису. За її словами, цю процедуру проходить кожен четвертий пацієнт центру. «І це один з найкращих показників в Україні», – зазначила вона.

Духневич дорікнула мешканцям міста, мовляв, лучани запізно звертаються з інфарктами та іншими хворобами серцево-судинної системи. «Це потрібно робити при перших ознаках хвороби», – зауважила вона.
Довідково:
Тромболізис (тромболітична терапія) – вид фармакологічної терапії спрямований на відновлення кровотоку за рахунок лізису тромбу всередині судинного русла. Активація фібринолітичної активності крові за рахунок переведення плазміногену в його активну форму - плазмін.
Ця терапія сприяє руйнування тромбів і відновлення кровотоку по закупореним судинах. Тромболітична терапія найбільш ефективна в період до 72 годин від утворення тромбу.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Alchak Показати IP 5 Листопада 2011 20:38
Людей багато-обладнення, як для кардіологіії замало, якщо не рахувати сантехніки. Примітив. Андрюня, як завжди намагається мати СУРІОЗНИЙ вигляд. А губернатор не втримався від нетактовних запитань. Ну звідкіля Андрійко може знати про Закон "Про авторськи права..."
Луцький Показати IP 6 Листопада 2011 19:11
Готовтесь,люди,нас ждуть в віп палатах,особливо пані Духневич,яка навіть не чхне задаремно.Ці палати знаєм для кого.
Місцевий спеціаліст Показати IP 6 Листопада 2011 20:19
"Про це 4 листопада під час зустрічі з обласними та міськими чиновниками в Луцькій міській клінічній поліклініці повідомив керівник центру Андрій Ягенський." Волинський обласний центр тромболізису і цереброкардіальної патології знаходиться в Луцькій міській клінічній лікарні, а не в поліклініці(-ках) міста. Так само в Луцьку не існує Лікарні №2, як і №1. Вибачайте, але просто іноді дістає безграмотність авторів публікацій, яким не пробачаєтся те що пробачається звичайним пересічним лучанам. To Alchak: Якщо Ви мали на увазі Ягенського, то він дуже добре знає про Закон "Про авторські Права...", але в даному випадку він ні до чого. Судячи з запитання малася на увазі бюрократична процедура проставляння підписів та печаток. Лікарі не можуть про це знати. Дане ПЗ відповідає усім нормативним актам та вимогам МОЗ. Погодження потребують програми які ідуть на продаж лікувально-профілактичним закладам, а це власна розробка, яка на відміну від інших програм дозволяє в процесі розробки та налагодження дуже швидко на місці усувати знайдені помилки для якісної та безпечної роботи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus