USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Маневичах близько ста фельдшерів вийшли на страйк

27 Січня 2017 20:05
Страйк працівників первинної ланки медицини відбувся 27 січня в Маневичах.

Близько сотні обурених людей прийшли до стін Маневицької РДА з вимогами не скорочувати робочі місця в ФАПах та лікарських амбулаторіях району. Проте, простоявши деякий час біля входу в приміщення райдержадміністрації, представників місцевої влади вони так і не дочекались (хоча про мітинг було повідомлено заздалегідь).

«Якщо гора не йде до Магомета, Магомет іде до гори», тому зібравши представників від медиків району, було прийняте рішення йти на перемовини до керівництва району. Голова адміністрації Андрій Линдюк був відсутній, тому розмова відбулась з заступником голови РДА – Андрієм Бураком.

«В той час, як на верхах кричать про те, що первинна медицина повинна розвиватись і бути ближчою до людей, проводиться скорочення 10% штату працівників. Ви заганяєте медицину в катастрофу. Це йде геноцид нації», - заявили представники громади.

В свою чергу районне керівництво стверджувало, що стали заручниками ситуації, бо недофінансування по медицині в районі складає близько 6 мільйонів гривень.

Замість того, щоб віднайти резерви в районному чи місцевому бюджетах керманичі вирішили скоротити робочі місця. Причому обговоренням цього питання з працівниками, ніхто не займався. А після того, як невдоволені працівники ФАПів вирішили мітингувати, до головного лікаря Маневицького центру первинно-санітарної допомоги зателефонував голова районної ради Анатолій Мельник з погрозами: «Для чого ви піднімаєте бунт», хоча головний лікар не мала відношення до страйку.

Розмова між представниками влади та первинної медицини тривала майже годину.

Врешті домовились, що кожен завідувач амбулаторії та ФАПів на місцях проговорить проблему з сільським головою і в вівторок 31 січня о 15.00 всі сторони конфлікту зберуться в приміщенні райдержадміністрації для подальшого вирішення ситуації, що склалась. На зустріч також запросять голови сільських рад та народного депутата від 23 округу Ірину Констанкевич. Також це питання винесуть на обговорення сесії районної ради, яка відбудеться в понеділок 30 січня на 11.00.

Тим часом, всі працівники написали заяви на відпустку за свій рахунок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Олександр. Показати IP 27 Січня 2017 20:32
Ви глянте хто керує районом! Діти та неуки!!!
Лісівник до Олександр. Показати IP 30 Січня 2017 20:32
А, ви хочете, щоб районом керували пузаті пенсіонери, які припитані корумпованим жирком! А щодо "неуки" сумніваюсь. Гунчик, дурнів б не призначив. Є аргументи, озвучуйте. А це все бла-бла-бла.
АВС Показати IP 27 Січня 2017 21:15
А це не вказівки зверху?
ВАСИЛЬ Показати IP 27 Січня 2017 22:22
ТА ЛИНДЮК ГОТОВИЙ Д*ПУ ЛИЗАТИ СВОМУ ГОСПОДАРЮ ГУНЧИКУ , А ТУТ ПРО ЯКЕСЬ СКОРОЧЕННЯ ЯКИХОСЬ МЕДИКІВ, ВІН ЖЕ ПО СЕЛАХ ЛІКУВАТИСЯ НЕ БУДЕ , ГОЛОВНЕ ЩОБ ТІ ЛЮДИ НЕ ПОВИЛИСЯ НА ОБІЦЯНКИ А ТРИМАЛИСЯ В КУПІ НЕЗАЛЕЖНО ВІД ТОГО КОГО ЗАЛИШАТЬ НА РОБОТІ А КОГО СКОРОТЯТЬ І ТАК ЖЕ ВКУПІ ВІДСТОЮВАЛИ КОЖНЕ РОБОЧЕ МІСЦЕ , ТА СВИНОТА ЩЕ МАСИ ЛЮДЕЙ ОЙ ЯК БОІТЬСЯ , ЩЕ ПАМЯТЬ ІХНЯ НЕ СТЕРЛА ПОДІІ НА МАЙДАНІ І КОЖЕН З НИХ В ШТАНИ БУДЕ КЛАСТИ ТА ХОВАТИСЯ ПО ЗАКАУЛКАХ
Олександр Показати IP 27 Січня 2017 23:02
Остались методи управління савдепії,відповідальний в кущі,а шавки нагружають,нах... бунт піднімаєте.Послати зразу треба було,не як наш народ безхребетний поняти не може що ми платимо їм гроші,і вони мають виконувати наші вимоги,а не погрожувати.і платить кожен,не думайте що платить тільки «шпікулянт і бізнесмен».кожен хто купує в магазині товар ,чи платить за електрику автоматом платить вкладені в ціну податки.і таке нахальне ставлення ,звонки ,погрози має розцінюватися як зловживання повновагами.
Олег Показати IP 27 Січня 2017 23:04
линдюка, мельника і того грабука, потрібно гнати с*аною мітлою. Це не начальники це - грязний сніг у нас під ногами.
Студент Показати IP 28 Січня 2017 13:38
Олександр,ВАСИЛЬ і Олег почитайте звіт відділу економрозвитку і інвестицій - порівняйте з попередніми роками.(в житті Ви мабуть повні лузери і від безпорадності харкаєте жовчю) Зробіть щось добре для людей ,а то як баби ляпаєте,
Олег до Студент Показати IP 28 Січня 2017 16:33
коментар було видалено
Не студент до Студент Показати IP 28 Січня 2017 21:45
Свої звіти родичам своїм показуйте за столом й хвастайтесь,що цифрки більші,але ж то дибілом треба бути аби не освоїти тих коштів,міжнародні програми,гранти,у тому відділі вже пилом всі припорошені,тільки по польщам їздять бухають,а результату нуль барани б_'ть.ваших заслуг,щурі адміністративні,не має.От якби Вас скоротити бездари!!!
Полустудент до Студент Показати IP 28 Січня 2017 21:46
Один плюс від Линдюка..
ВАСИЛЬ до Студент Показати IP 29 Січня 2017 12:31
ти мабуть в рда сидиш і ті звіти строчиш, від таки протирайлів штанів і така д у п а в краіні , попередні роки він згадав , згадай краще яка ціна долара була і яка є, які ціни були і які зараз є, а такі як ти твій линдюк на чолі з порошенком ту краіну в дирку завели бо крім того щоб вкрасти ,біля ЙОЛКИ виступити ви для району толком нічого не зробили, а скорочують людей в твому розумінні і по твоіх звітах тому що економіка в районі піднімається, д*біл
Медик Маневич Показати IP 28 Січня 2017 14:39
Якщо влада та селища району вважає, що вони та їх родини можуть лікуватися в Луцьку чи Києві, то переважна більшість такої можливості не мають. Але їм треба памятати, що невідкладна допомога може стати потрібною і для них. Якщо в селі є амбулаторія чи фап, то жителі мають практично цілодобову невідкладну допомогу та консультацію, і забрати це у них-скоротивши, це протизаконно. Лікарі первинної та вторинної ланки віддають практично увесь час, сили та часто здоровя надаючи цілодобову медичну допомогу- оглядаючи, консольтуючи, оперуючи, доглядаючи хворих. І зараз отримують за це одну з найнижчих заробітних плат. Влада та депутати були вибрані жителями, і чому влада хоче погіршити доступність та якість медицини для жителів району незрозуміло. І зрештою виражати та захищати свої права дозволено та гарантується конституцією.
лікарям Показати IP 28 Січня 2017 16:51
все просто потрібно позакривати ЦПМСД по області, це комунальні підприємства які нічого не роблять, особливо керівництво, у кожному районі в такому центрі силить мінімум 15 чоловік, раніше за таку ділянку роботи відповідала одна людина - застукпиник головного лікаря, тепер у медицині зробили нікому не потрібен ЦПИСД, ось наші біли у реформі, це розуміє ващенюк, але він пише в київ що так потрібно, ось горе реформатор, гунчик та його команда не вникає в суть проблеми, а економія на закритті паразитичних центрів мінімум 30 млн на рік, ось суть проблеми, лікарі іх цпмсд ідіть на старі роботи і лікуйте людей, депутати - гузь констанкевич вникніть в суть і проблема вирішена
Лікар до лікарям Показати IP 30 Січня 2017 00:00
Убогий,сумуєш за втраченим кріслом?Запитай в жителів району і Вони тобі скажуть,що колектив ЦПМСД успішно виконує лікувальнопрофілактичну роботу!
Громадянин Показати IP 28 Січня 2017 17:57
Я ще раз закликаю усіх всіх жителів Маневицького району вийти на страйк під адміністрацію щоб скинути голову адміністрації Линдюка- ......а. Йому чхати на нас усіх. Йому всі мішають і все, він готовий зкидати і закривати все і всіх!!!!!!!
знающийй до Громадянин Показати IP 28 Січня 2017 21:48
Його тільки задушити можна,а так петя тіко може звільнити,а оскільки у петя срака бурштином посипана волинським,то терпіти того гея нам ще довго.
Революція 17 до Громадянин Показати IP 30 Січня 2017 01:32
Всім кому НЕ БАЙДУЖЕ майбутнє Маневич та району виходим 30.01.17 до адміністраціі на 11:00 .Треба запитати у наших керманичів та наших депутатів за,що продали своі шкури,та злили народ???ГАНЬБА!!!
Helga Показати IP 28 Січня 2017 21:54
Просто працівникам і ПМСД та працівникам Маневицькоі ЦЛР затримують заробітну плату і шантажують головних лікарів тим,що не буде ні грошей ні зарплат допоки не відбудеться скорочення...Так що жити буде ще цікавіше та веселіше ...Треба робити майдан у Маневичах.Банду Януковичів і тих скинули...А тут якісь Синьо-Блакитні хлопчаки)))
Зроблено в Маневичах Показати IP 29 Січня 2017 14:28
Та тут не тільки про скорочення медиків йдеться,тут скорочують всі огрганізаціі пенсійне,соц,податкову...)разом із райрадою і переносять до Камінь-Каширська.Зливають Маневицький район.Повіти териториальні формують із центром у Каміні.От тільки відчують на собі всі солодощі перемін прості люди,громодяни,селяни.Коли лікуватись будуть у Каміні,народжувати у Ковелі,а оперуватись у Луцьку,коли за банальною... справкою треба буде до Каміня пертися... Маневич скоро і на карті не залишиться...
Надія Показати IP 1 Лютого 2017 00:41
Правильно не вірте Линдюку, скидайте чим швидше, особисто стикалася з ним з проблемою довозу дітей, так він сказаа що правильно водій робить хай виганяє дітей зі шкільного автобуса.Це не людина, це звір,він принижує сім'ї загиблих, сім'ї Атошників, відверто насміхається, що нашим словам ніхто не повірить, і знаєте Плахотна заступник обл.освіти повірила цьму негіднику, ніж нам простим людям.Повірте йому і на медиків начхати, він виконує план Порошенка за який отримає мільйони в кишеню Чесно кажу Линдюк піде по трупам дітей, він не дивиться хто перед ним дитина чи людина похилого віку, він грубить не знаючи жодного закону, а потім радиться зі своїми юристами, самому слабо поцікавитись, то тримає в адміністрації декілька штук, бо сам ні бум- бум.Як такого хворого допустили до влади, не розумію.Слідуючі після медиків, підуть під скорочення вчителі, такщо готуйтеся.Ганьба Порошенку, допустив таку гниль до своєї партії, щей посаду таку надав.Потрібно таку владу розтрілювати, щоб слідуюча боялась.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus