USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У табори Волині привозять дітей без медичних довідок

6 Листопада 2014 14:25
На Волині оздоровленням у таборах охоплена лише кожна друга дитина шкільного віку. Щоб збільшити кількість дітей, яких можна оздоровити в області, пропонують скоротити термін табірної зміни.

Про це стало відомо під час розширеного засідання обласної міжвідомчої комісії з питань організації і проведення та відпочинку дітей сьогодні, 6 листопада.

Зокрема, думку про скорочення зміни висловила голова обласної організації профспілки працівників державних установ Ольга Сабурова. На господарському утриманні цієї установи перебуває дитячий заклад оздоровлення та відпочинку імені Олега Кошового, розташований в селі Дачне Ківерцівського району.

З її слів, нині лише кожна друга дитина шкільного віку може оздоровитися влітку. На її думку, варто було б на всеукраїнському рівні змінити кількість днів у табірній зміні. Наприклад, 18 днів замість 21-го дозволило б оздоровити більшу кількість дітей. Тим паче, переконує вона, 21 день для дітей – дещо задовгий термін.

Крім того, вона додала, що таборам доводиться сплачувати значні суми орендної плати за землю. А пільги до закладів не застосовуються. До прикладу, дитячий табір «Супутник» сплатив за оренду землі більше 45 тисяч гривень.

Ольга Сабурова апелювала й до медиків області, бо дуже часто вони несумлінно виконують свої обов’язки. Так, неналежна увага, каже вона, приділяється медичним документам, з якими приїздять діти в табір.

«Часто в медичних довідках не вказуються перенесені інфекційні захворювання, немає інформації про профщеплення, немає штампів про санепідемоточення. І як ми можемо прийняти цю дитину? Доводиться таких дітей поселяти в ізолятор», - каже вона.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИНОВНИКИ ВОЛИНІ МОВЧАТЬ, КУДИ РОЗТРИНЬКАЛИ «ОЗДОРОВЧІ» ГРОШІ

До слова, Ольга Сабурова попросила узгоджувати оздоровчу кампанію в пришкільних та заміських таборах. Адже в табір, каже вона, на період роботи, запрошують кухарів із загальноосвітніх шкіл. Та дуже часто є випадки, коли ці фахівці зайняті під час роботи пришкільних таборів, тож буває складно знайти професійні кадри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus