USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький військовий госпіталь отримав дороговартісні ліки з Німеччини

14 Лютого 2015 09:00
Українці, які живуть у Ганновері (Німеччина) передали через волонтерів гуманітарну допомогу Луцькому гарнізонному військовому госпіталю, – інформує ZIK. Передачу медики отримали сьогодні, 13 лютого.

Проте не всі медикаменти лікарі готові прийняти. Справа в тому, що деякі препарати не сертифіковані відповідно до чинного законодавства України.

Як стало відомо, загальна вартість переданої госпіталю допомоги – 130 тисяч гривень. У вантаж для госпіталю входять перев’язочні та кровоспинні матеріали, знеболювальні препарати, дороговартісні антибіотики, милиці, постільна білизна.

«Цього разу прийшов вантаж загальною тоннажністю 10 тонн, це - фактично повна фура. Різні речі: і засоби гігієни, і продукти харчування, і медикаменти, і медичне обладнання. Сьогодні ми передаємо гарнізонному військовому госпіталю певну незначну частину, яку попередньо вони замовляли. Українці в Ганновері організували концерт, під час якого зібрали кошти, за які придбано обладнання і медикаменти. Окрім того, прихожани греко-католицької церкви Святого Володимира і братство «Українці в Саксонії» так само допомогли», – розповів директор благодійного фонду «Волинь – 2014» Володимир Кривович.

Зі слів волонтерів, у найближчий час вони планують передати ще й додаткове обладнання для людей із серцевою недостатністю, хворих на діабет, а також обладнання для хірургії.

Коли коробки з допомогою вже були вивантажені на подвір’я госпіталю, трапилося непорозуміння між його працівниками та волонтерами. Місцеві провізори відмовилися приймати надані їм препарати, посилаючись на те, що ті медикаменти не сертифіковані згідно з чинним законодавством України. Внаслідок цього на території госпіталю виник конфлікт.

«Ви розумієте, ці лікарські засоби не зареєстровані в Україні, вони повинні прийти на нашій державній мові, розумієте. Чи ні? От і все, які питання?», – сказав провізор відділення медичного постачання госпіталю Анатолій Ведьмов.

Як виявилося в ході розмови, військовий госпіталь замовляв препарати з відповідними діючими речовинами, тому провізор погодився самостійно перевірити їх та прийняти для лікування бійців у госпіталі, але, на його думку, це суттєво «затягне» час.

«Я прийму їх і перевірю по інтернету, якщо це дійсно з Ганновера. Зайду і подивлюся, якщо це лікарські засоби, що зареєстровані там згідно з законодавством, то будуть прийняті і згідно з нашим законом», - повідомив Анатолій Ведьмов.



Раніше ми повідомляли, що Луцькому військовому госпіталю передали з Німеччини реанімобіль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 14 Лютого 2015 09:15
Чергове підтвердження що живемо в гондурасії.... або з людьми з менталітетом шампанзе... їм збирають купують.... а ВОНО .... і їм після такого ще хтось буде допомагати? цікаво як цей з дозволу сказати "провізор" буде дивитись в очі солдатів що потребують медикаментів.....
Анонім до Анонім Показати IP 14 Лютого 2015 09:17
це вже не перша історія про луцький військовий госпіталь. потрібно все вести на передову в польові шпиталі.... там лікарі мають голову і розуміють що таке людське життя !
Анонім Показати IP 14 Лютого 2015 09:23
А ВИ ДУМАЄТЕ ЩО В УКРАЇНІ ВЦІЛОМУ ЩОСЬ ПОМІНЯЛОСЬ???? ЛІКИ НЕ СЕРТИФІКОІВАНІ.... ТЕРМОБІЛИЗНИ - ПОНЯТТЯ НЕ ІСНУЄ...... і.т.п і.т.д горлократи та горлобріхи......
Наташа Показати IP 14 Лютого 2015 10:57
Недавно госпіталю віддала свій ревмомобіль і лікарня з Любомля
Лучанка Показати IP 14 Лютого 2015 10:59
А які ліки продають унаших аптеках? Одна підробка! Їм треба свої підробки сплавити!
Лучанин Показати IP 14 Лютого 2015 12:16
Ну про що тут можна говорити, коли високоякісні німецькі препарати, яких потребує госпіталь з-за такого "пілюлькіна" не можуть взяти для лікування... А де позиція головного лікаря шпиталю, цей же провізор його підлеглий? Як би все робилося так як цей "законник" хоче, то сєпари вже під Житомиром були б. Шкода державу та людей, які в ній виживають.
Григорій Іванович до Лучанин Показати IP 14 Лютого 2015 23:20
Ну це взагалі верх цинізму і бюрократизму! Провізор Пілюлькін чи Піз..юлькін залишає поранених без медикаментів, бо вони можуть бути не сертифіковані на Україні! Тобто німецькі антибіотики гірші за український пеніцилін! Як у військовому госпіталі можуть працювати такі фахівці?! Їм потрібно приймати ріщення, які можуть врятувати життя солдата. Здоровий глузд підказує - немає медикаментів бери які є можливість дістати, гуманітарні, трофейні, відбиті у ворога і т.п. А з дозволу сказати провізор і військові ..ВІЙСЬКОВІ лікарі бояться брати найменшу відповідальність на себе! На камеру чоловічок створює ілюзію відповідального, тямущого спеціаліста а в дійсності бридкий маленький чиновничок...який дуже боїться ні не ворожих куль, мінометного обстрілу а можливого зауваження про використання НІМЕЦЬКИХ ліків на які ще інша чиновницька істота не видала папірець про відповідність Краще нічого, нехай помирають - є відмазка - немає ліків.
Григорій Іванович до Лучанин Показати IP 15 Лютого 2015 00:27
В Німеччині воно сертифіковане?! Звичайно! Так сертифікуйте автоматом і ви. Можна подумати, що дикі німці лікуються ослячою мочею і жаб,ячиму лапками змішаними з попелом. Чому ж тоді наші можновладці лікуються в клініці "Шаріте" нехтуючи елітною Феофанією....Чи можливо наша фармація на порядок вища? Як казав "дедушка Саталін" - так мы Гитлера не разобъем.
Олександра Показати IP 14 Лютого 2015 14:14
Передали...А толку?? Мій вітчим вже майже три тижні там лежить. Він потрапив від мінометний обстріл у січні. Телефоную йому кожного дня,питаю як і чим лічать..Каже що належного лікування нема.Від пневманії мали б назначити антибіотики,а цього не зробили.В нього чисельні рвані рани,зломані ребра і т.д. Все що тамтешні лікарі роблять,це тільки перев"язки з мазю "Левоміколь" ..Так там лікують людей!..Навіть температуру не міряють. Це в них таке ставлення до тих,хто нас захищає! Ділять мабуть ліки між собою та продають.....
Юзік до Олександра Показати IP 15 Лютого 2015 13:19
Забери його у районну лікарню ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus