USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцькому пологовому не вистачає обладнання. ФОТО

18 Липня 2013 19:33
Дороговартісний газово-електролітний аналізатор необхідний для покращення надання ефективної медичної допомоги, - повідомили у Луцькому клінічному пологовому будинку.

У Луцькому клінічному пологовому будинку щороку з’являється на світ 4400-4500 малят. Упродовж 2012 року народилося 4649 дітей, з них 314 (6.7%) перебувало у відділенні інтенсивної терапії, - повідомила заступник головного лікаря по неонатології Олена Курак.
Це діти, стан яких від народження важкий, переважна більшість їх недоношені – діти з низькою, дуже низькою та екстремально низькою масою тіла при народженні.



Для надання ефективної медичної допомоги цим важкохворим і недоношеним новонародженим необхідне високотехнологічне обладнання та діагностична апаратура. Малята мають проблеми з диханням, часто у них розвиваються важкі розлади, пов’язані із цим. З дітей близько 50% потребують забезпечення дихальної підтримки за допомогою апаратів штучної вентиляції легень та апаратів СРАР-терапії (лікування дихальних шляхів, - ВН).



Під час здійснення такого лікування в умовах відділення інтенсивної терапії новонароджених необхідне визначення та аналіз кожні 4-6 годин газового складу крові, кислотно-лужного стану, електролітів – у відповідності до патології та клінічного стану дитини. Це дозволить оцінити якість та процес лікування і своєчасно попередити розвиток патологічних станів.




Апарату для визначення кислотно-лужного складу та газів крові, на жаль, у пологовому будинку немає. Апарат дуже важливий для надання ефективної медичної допомоги дітям та для роботи лікарів, які працюють у відділенні інтенсивної терапії.
Він дозволяє робити аналіз капілярним методом, тобто не потрібно набирати 1-2 мілілітри крові кожні 4-6 годин у таких дуже маленьких діток.

«Поки що ми використовуємо старе обладнання, воно потребує заміни, тому що лабораторна діагностика у світі та в Європі пішла далеко, всі прилади автоматизовані. У нашій лабораторії є європейські та американські моделі, але вони дуже старі, і сьогодні відійшли на другий план», - розповів завідувач відділення клініко-діагностичної лабораторії Луцького клінічного пологового будинку Олесь Коноваленко.




Прилад, який потрібен пологовому будинку, є зразком європейського обладнання. За словами Олеся Коноваленка, газово-електролітний аналізатор системи COBAS 221 (системи визначення критичних станів) - одна з кращих моделей Європи і світу. Він дає можливість швидко, протягом декількох хвилин, дати кількісний склад газів та електролітів, які є в організмі, для того, щоб швидко оцінити стан пацієнта - як немовляти, яке перебуває у відділенні інтенсивної терапії, так і дорослих пацієнтів.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
! Показати IP 18 Липня 2013 19:56
Нехай куплять за кошти Муніципальної лікарняної каси, а то гроші з людей здирають, а куди вони йдуть - незрозуміло.
Трям Показати IP 18 Липня 2013 21:17
А з жінки, що народжує, які гроші треба. Ужас!
мама Показати IP 18 Липня 2013 23:20
гороші потрібно найти обов"язково,адже ДОПОМОГИ ПОТРЕБУЮТЬ маленькі діти.
Вано Показати IP 19 Липня 2013 00:19
1. Хабар від КОЖНОЇ породіллі (сумарний мінімум в середньому - 400-800 грн.)!!! 2. Клімчук (типу Волинь) виграв (ла) грант на 30 млн. доларів від Світового банку. - ще пояснення потрібні де взяти гроші?
я Показати IP 19 Липня 2013 08:44
а їм все мало і мало...
до Вано до я Показати IP 19 Липня 2013 09:22
Будеш рожать, або лікуватись тоді і зрозумієш як дійсно мало. А апарат коштує десятки тис евро, якщо зібрані кошти не витрачати на поточні витрати ( іронія - дачі, авто, коханки) то збирати треба декілька років, а народжують кожен день і дитинку спасати треба ще позавчора.
Розумнику до до Вано Показати IP 19 Липня 2013 10:01
Якби ті ескулапи теж би жили на одну з/п - були гроші на все.
Розумний до Розумнику Показати IP 19 Липня 2013 16:28
Ескулапи живуть не на іншій планеті, якщо зняти білий халат вони такі самі як і всі навколо, так само ходять по чергах, так само їм впарюють не якісне в магазинах, так само обслуговуються в інших сферах, де до речі успішно переймають досвід і втілюють на роботі за 1500 грн зарплати
solo Показати IP 22 Липня 2013 10:56
Скільки коштує таке обладнання?
бабушка Показати IP 4 Грудня 2013 19:48
Дочка народжувала 28 листопада. Лише сьогодні 4 грудня під нашим тиском дитина була переведена в обласну дитячу лікарню, де відразу ж стали проводити фототерапію, при таких показниках іі потрібно проводити через 72 години, а в пологовому будинку все переносили з дня на день відправлення в дитячу лікарню, допоки ми самі не договорились за місце в обласній. Хочу "подякувати" (в лапках) за таке халатне відношення персонал лікарів з 4-ого поверху. Якби дали доброго хабаря то все було б зроблено вчасно, так зась. Хапуги, щоб вам пусто було!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus