USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У МОЗ зрозуміли, звідки взявся дефіцит ліків

5 Серпня 2011 14:38
Проблеми із закупівлею ліків та вакцин в Україні уже вирішили.
Про це повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко, – пише Українська правда із посиланням на «Комерсант-Україна».
Про це він сказав, коментуючи ситуацію з тендерними закупівлями, що призвела до нестачі ліків та імунобіологічних препаратів у лікарнях.
«Перше, що необхідно було зробити, – переглянути номенклатуру: чи те ми закуповуємо й чи у потрібних кількостях. Це забрало час і, на мій погляд, було правильним рішенням», – сказав міністр.
«Друга причина – препарати закуповувалися незалежно від того, скільки їх ще є в наявності. Ми провели інвентаризацію, і з’ясувалося, що протитуберкульозних і антиретровірусних препаратів у нас залишалося на 7-9 місяців, а ось вакцин, а також медикаментів для лікування гемофілії й дитячих онкологічних захворювань не вистачало», – зазначив Аніщенко.
Тому в першу чергу, зазначив він, «було ухвалене рішення закуповувати відсутні препарати».
«Зараз ми провели тендерну закупівлю вакцин, заощадивши при цьому 20 мільйонів гривень. Кабінет Міністрів виділив додатково 35 мільйонів гривень – на ці кошти ми закупимо імунопрепарати й забезпечимо охоплення вакцинами на 95-100%», – повідомив голова МОЗ.
За його словами, перші поставки очікуються вже в середині серпня, а основні – у вересні-жовтні.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Beautiful Days Показати IP 5 Серпня 2011 17:42
У МОЗ взагалі такого не мали допустити! За що вони шалені гроші отримують? За протирання штанів від Бріоні та спідниць від Валентіно?!
Лучанин Показати IP 5 Серпня 2011 22:49
"«Зараз ми провели тендерну закупівлю вакцин, заощадивши при цьому 20 мільйонів гривень." Знову зпридбали дешевшу, а, відповідно, неякісну вакцину від якої знову будуть вмирати діти?..
Я до Лучанин Показати IP 8 Серпня 2011 09:04
Дешевше, бо так вимагає прекрасне українське законодавство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus