USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

В Україні підтвердили перші випадки зараження «британським» штамом коронавірусу

4 Березня 2021 11:07
Мутацію коронавірусу, про яку вперше повідомили у Великій Британії і яка вже поширилася низкою країн, офіційно виявили і в Україні. Новий штам зафіксували в Івано-Франківській області, де нині лікарні переповнені пацієнтами.

Як повідомили в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб в коментарі «Сегодня», захворіли новим «британським» штамом коронавірусу двоє людей з Прикарпаття. Наразі вони під наглядом медиків.

Водночас в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб переконують, що саме вакцинація від коронавірусу мала би вберегти від цього штаму. Також фахівці стверджують, що після щеплення навіть у разі ймовірного інфікування хвороба проходитиме легше.

«Щодо «британського», то воно спрацює як треба. Що стосується інших штамів – тут треба дивитися. Люди, які будуть щеплені, не захворіють «британським». А якщо вони захворіють південно-африканським, то хвороба пройде легко. І ніхто з них не помре», – сказала вірусологиня Алла Мироненко.

Днем раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що дослідження зразків з України в німецькій клініці нових мутацій не виявило.

Нові симптоми мутованого коронавірусу медики виявили на Закарпатті, серед них – глухота, блювання та діарея.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ага Показати IP 4 Березня 2021 12:29
Смішно. коли розробляли ту вакцину, мова про британський штам ще навіть не йшла. а тут - акцина саме від цього штаму. Чергові "лякалки", аби вакцину спихнути

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus