USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Україні заборонили продаж парацетамолу

1 Липня 2011 15:28
Державна служба України з лікарських засобів тимчасово заборонила торгівлю та застосування лікарського засобу парацетамол.
Про це йдеться у відповідному розпорядженні, – інформує Дзеркало тижня.
«Суб'єктам господарювання, які здійснюють торгівлю, зберігання та застосування лікарських засобів, невідкладно, після одержання припису перевірити наявність лікарського засобу парацетамол, супозиторії ректальні по 0,08 грама у стрипах №10 серії 41010 виробництва ВАТ «Монфарм Україна», – йдеться у приписі.

При виявленні цього лікарського засобу вжити заходів щодо його вилучення.

Невиконання цього припису, застерігають, тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Парацетамол – лікарський засіб, має знеболювальну та жарознижувальну дії. Є поширеним анальгетиком з досить слабкими протизапальними властивостями.
Одночасно він може служити причиною порушення роботи печінки, кровоносної системи і нирок, застерігають медики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Віктор Показати IP 1 Липня 2011 15:44
Так заборонили і вилучають лише парацетамол певного виробника.. Про інші всі препарати нічого не кажеться. Тобто парацетамол інших виробників, та парацетамоловмісні препарати (типу колдрекса і т д) продаватимуться вільно і надалі
alex.wein Показати IP 1 Липня 2011 18:44
Погоджуюсь. Задавити національного виробника - фішка. А індійські мілістан, колдрекс і надалі продаватимуть. Та у нас більша половина препаратів від застуди містить парацетамол. Була різниця в ціні. Наш парацетамол коштував 2грн. а мілістан 12-14грн. Схоже життя дійсно стає кращим, покращення наступило ось ось на горло, наступило.
Лучанин Показати IP 1 Липня 2011 22:57
В даному випадку йде мова не про виробника чи про окремий препарат. Йде мова про певну партію, яка має якісь недоліки. Якби ви знали скільки партій препаратів кожен день вимагають вилучити з продажу (не тільки вітчизняних виробників) ... В даному випадку почули дзвін, але не знають звідки він. Бажано, перед тим як писати подібні статті, авторам хоч трошки розібратись в ситуації.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus