USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відсутність керівника, велика кількість хворих і дороге лікування – реалії обласного онкодиспансеру

16 Вересня 2016 11:35
У Волинському обласному онкологічному диспансері обиратимуть нового керівника. Окрім того, колективу запропонували скласти перелік необхідного медобладнання, аби в облраді визначилися із тим, що перебуває в пріоритеті. Тут знову нагадали: гроші з обласного бюджету, першою чергою, спрямовуватимуть на здоров’я, спорт та навчання. Про це йшлося під час перевірки діяльності комунального закладу.

Голова обласної ради Ігор Палиця та голова тимчасової контрольної комісії обласної ради з питань проведення перевірки діяльності підприємств Вячеслав Рубльов зустрілися з колективом лікарі, та ознайомилися з матеріально-технічною базою онкодиспансеру. Про це повідомили у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

ВОЛИНСЬКИЙ ОНКОДИСПАНСЕР - НАЙМЕНШИЙ В УКРАЇНІ

Волинський обласний онкодиспансер розрахований на 180 ліжок. Він найменший в Україні. Виконувач обов’язків головного лікаря Людмила Бубенова розповіла, що у 2002 році у диспансері оптимізували 40 хіміотерапевтичних та 40 гематологічних ліжок. Нині гостро стоїть питання нестачі приміщень.

Під час огляду онкодиспансеру Ігор Палиця зазначив, що в бюджеті грошей на добудову лікарні наразі немає. Потрібно відшукати кошти, аби добудувати перинательний центр в Луцьку. Одна із пропозицій, яку запропонували депутати, - перенести обласну лікарню «Хоспіс», приміщення якої неподалік від диспансера, в приміщення обласної лікарні, що Боголюбах на місце колишнього пульмонологічного відділення.

КІЛЬКІСТЬ ХВОРИХ НА РАК З КОЖНИМ РОКОМ ЗБІЛЬШУЄТЬСЯ

За рівнем захворюваності та смертності онкопаталогія змістилася з десятого місця на друге, поступаючись лише хворобам серцево-судинної системи. Україна – на другому місці в Європі за темпами поширення раку. Найбільше онкохворих, що стосується Волині, - у Локачинському та Іваничівському районах. На першому місці – рак молочної залози у жінок, на другому – рак шкіри, третє місце – рак тіла матки.

Завідувач мамологічного відділення Юрій Малімон каже, що в містах захворюваність вища. Найбільше онкопаталогій молочної залози діагностували в Любешівському



районі. «До нас звертаються із занедбаними формами раку, через те, що жінки невчасно ідуть за допомогою. Луцьк та Ковель теж дають невтішну статистику. Економічна криза вплинула на те, що жінки перестали звертатися до лікарів. За останні три роки на 20 відсотків збільшилися показники занедбаних форм раку молочної залози», – каже Юрій Іванович.

Кількість хворих на рак щорічно збільшується на 2,5 відсотка. Лікарі б’ють на сполох адже рак «молодіє». Якщо раніше онкопаталогію молочної залози виявляли у жінок після 35 років, такі недуги є й у молодих дівчат 26- 28 років.

Ідеальний варіант, каже Юрій Малімон, якщо жінка після 35 років звернеться до мамолога за відсутності скарг і пройде обстеження. Після 40-45 років потрібно щороку відвідувати лікаря навіть, якщо скарг немає.

ЧИ ВИРІШИТЬ СИТУАЦІЮ ПЕРЕСУВНИЙ МАМОГРАФ?



Нині в області функціонує 6 мамографів – два із них в онкодиспансері, по одному в Ковелі, Любомлі та Нововолинську і один пересувний, який на даний час перебуває у Володимир-Волинському районі. Обстеження ранніх форм патологій раку на пересувному мамографі дозволяє запобігти 50 відсоткам оперативних втручань. Так, з пропозицією обладнати в області спеціальний автомобіль з мамографом та іншим обладнанням, аби він курсував селами та містечками, виступив голова облради Ігор Палиця.

«Сьогодні Фонд «Тільки разом» вже займається пошуком цих авто. В них буде не лише мамограф, а й інше обладнання. Будемо думати, як працювати з людьми. Адже мамограф їздить, а жінки на обстеження не приходять і з’являються через 4 місяці із задавненою формою раку. Необхідно, аби вони не боялися обстежуватися, а лікарям, своє чергою, треба акцентувати на профілактичній роботі, окрім того, вести облік тих, хто прийшов і відповідно тих, хто не прийшов»

ЧИМ І ЗА ЯКІ КОШТИ ЛІКУЮТЬ?

В закладі - сучасний лінійний прискорювач. Новому апарату півтора року. Вартість обладнання разом із комп’ютерним томографом – 18 мільйонів гривень.

Його використовують для високоточної променевої терапії, що дає можливість опромінювати клітини пухлини, не пошкоджуючи здорові органи навколо.



Щодня 30 пацієнтів онкодиспансеру приходять сюди на лікування. Решту забезпечує старий апарат променевого опромінення 1979 року. Однак після нього, на жаль, у хворих виникають ускладнення, адже здорові тканини потрапляють під радіоактивний вплив.

Виконувач обов’язків головного лікаря Людмила Бубенова зазначила, що з міського бюджету на один ліжкодень виділяють 10 гривень 26 копійок. За рахунок препаратів, які диспансер отримує, згідно із програмою «Онкологія», один день в лікарні вартує для держави 352 гривні.

З бюджету фінансують також харчування пацієнтів, на одного виділяють 14 гривень в день. Таким чином по факту хворим доволиться самостійно оплачувати перебування у медзакладі.

Так, в онкогінекологічному відділенні після операції лежить Любов Леонова. Жінка зазначила, що на лікування вже витратила 15 тисяч гривень, і це ще далеко не всі витрати. Оперативне втручання коштувало 5 тисяч, решта - дороговарстісні гормональні та хіміопрепарати. За таке комплексне лікування тут платять кожен зі своєї кишені.

ЧИ ВИРІШИТЬ ПРОБЛЕМУ НОВИЙ КЕРІВНИК?

Під час зустрічі з колективом закладу голова обласної ради Ігор Палиця поділився враженнями від лікарні.

«Я чекаю від кожного із завідувачів відділення пропозицій щодо необхідного обладнання, аби ми могли визначити їх пріоритетність. Поки грошей в бюджеті немає. Дай Бог, щоб бюджет області сягнув 150 мільйонів. Але це все одно у кілька разів менше, ніж бюджет міста. Ми постійно шукаємо шляхи наповнення бюджету. Водночас повторюся: першочергово, гроші виділятимуть на здоров’я, спорт і навчання», - наголосив він.

Окрім того, Ігор Палиця запропонував колективу наступного тижня провести таємне голосування з метою обрання свого керівника.

«Хочу, щоб ви зрозуміли, ви обираєте керівника на 3-5 років – людину, яка буде вирішувати ваші питання, яка вболіватиме за кожного із вас, захищатиме і робитиме все, аби вам працювалося легко і якісно. Ви повинні обрати людину, яка рухатиметься вперед разом з вами», - пояснив він. Нагадаємо, у лютому цього року під час засідання медичної комісії обласної ради рекомендували не продовжувати контракт попередньому головному лікарю онкодиспансеру Оресту Андрусенку. Відтоді обов’язки головного лікаря виконує Людмила Бубенова.

Пропозицію щодо нового керівника Обласного онкологічного диспансеру розглянуть також на засіданні профільної медичної комісії обласної ради, а після цього кандидатуру затверджуватиме сесія облради.



Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, незабаром мають призначити керівника обласної дитячої лікарні. Нагадаємо, в лютому цього року в лікарні звільнили генерального директора Григорія Ващиліна, а виконувачем обов’язків призначили заступника з медичної частини Людмилу Гагаловську.Якщо лікарня проведе голосування та надасть свою пропозицію щодо нового керівника, на черговій сесії обласної ради 6 жовтня за його призначення і голосуватимуть депутати.

Також нагадаємо, 9 вересня відбулося відкриття пульмонологічного відділенняу Волинській обласній клінічній лікарні. Пульмонологічне відділення, яке почали реконструйовувати ще з 2009 року, нині вже готове приймати пацієнтів. Реконструкція затягнулася через тривалий процес оснащення сучасною апаратурою, в тому числі зразками обладнання, якого в Україні ще не має жоден заклад такого рівня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Коля Показати IP 16 Вересня 2016 11:55
Оце така нас лікують і дбають про здоров"я. Така екологія, Чорнобиль дає, неякісне харчування, багато інших факторів. Маємо що маємо. В селах менше хворіють на онко
Ваня Показати IP 16 Вересня 2016 12:06
Це,що коїться в цій приреченій лікарні,то можна зняти фільм жахів.Лікарі одна хабарники,особливо гінекологи. Хай подивляться на яких вони машинах на роботу прибувають, а як живуть за який кошт? Які в них доходи, а які витрати. Це в мире фантситки. Но не в нашій це країні навести лад.Корупція жахлива.
Ляля до Ваня Показати IP 17 Вересня 2016 21:11
згідна повністю... не лікарня а скотарня- саме таке там відношення до людей!!!! А переносити хоспіс в Боголюби це дурня ще та!!!! Пульмонологія займала палати в алергологічному відділенні, яке ущільнили безсоромно і нагло!!!!! Хворих на алергії різного роду зараз надзвичайно багато, астми і т.д. Поверніть ліжка алергології!!!!! Тим паче що лікарі в цьому відділенні на відміну від 90%лікарів міста ВМІЮТЬ лікувати і роблять це не за хабарі!!!! Люди реально виліковуються, навідь від тяхких форм хвороби та знімалися з інвалідності !!!!!!
Прикол Показати IP 16 Вересня 2016 12:12
Призначень Зінчука може успокоїться стратег
Лучанка до Прикол Показати IP 16 Вересня 2016 13:35
Шкода, що не Федорчук
оля Показати IP 16 Вересня 2016 12:29
а керівником буде МАЛІМОН................................ .
ПРОСТО Показати IP 16 Вересня 2016 13:03
Хабарники в ОБЛАСНІЙ ЛІКАРНІ, А ТУТ ТАК(((, А буде той кого виберуть!!!!!!
просто Показати IP 16 Вересня 2016 13:35
А взагалі що робить ФОП Неділько С. І. в лікарняній касі закладу? Левова частка коштів за проходження томографа, УЗД і решти процедур іде на його рахунки.....товарні чеки з печаткою даного фоп видаються прямо в лікарняній касі
ай! Показати IP 16 Вересня 2016 14:18
Палиця, постав Федорчука толковий і вихований мужик. Наведе точно лад в цій барлозі!
Цинік до ай! Показати IP 18 Вересня 2016 16:27
Теж добрий хапуга!
він Показати IP 16 Вересня 2016 14:20
Пане губернаторе, поставте Федорчука шефом. Вихована і мудра людина точно наведе лад в цій лікарні.
Анонім Показати IP 16 Вересня 2016 14:47
Хороше приміщення для розширення диспансеру - Луцька ЦРЛ (с.Липини).
за справедливість Показати IP 16 Вересня 2016 15:06
На рахунок гінекології це правду написали, за операції в кожного своя такса, крім операційного пакета, це жах, а звідки брати гроші бідним людям? Вмирати? Кажуть боряться з корупцією, а тут все місто про цю лікарню, а особливо про деяких лікарів конкретно а ніхто нічого не робить, хіба це боротьба з корупцією? Невже це треба самим хворим ще й нервуватися щоб не вимагали з них грошей за проведені операції?
Лучеськ Показати IP 16 Вересня 2016 15:55
В тюрмі харчування дорожче.....
Відверто Показати IP 16 Вересня 2016 16:02
Шкода лікарів , чому така важка праця та високий інтелект не повинна оплачуватись? Я згідна, що сьогодні люди , які стикаються з важкими хворобами прирікають себе і свої сім'ї до фінансової кабали. І саме питання повинне бути вирішене на державному рівні. Кожен громадянин повинен отримувати допомогу на лікування смертельно небезпечних хвороб, операційних втручань. Медики визначтесь і тарифікуйте свої послуги, але , щоб це було прозоро- це ваша задача поставити вимоги по оплаті вашої ж праці. Сумно читати постійно один негатив про діяльність усієї медичної сфери, незадоволення пацієнтів проти лікарів тільки зростає від Ваших непрозорих схем.
my_gift Показати IP 16 Вересня 2016 18:59
От тому й не йдуть жінки обстежуватись, бо грошей нема-якщо щось виявлять.
34 роки до my_gift Показати IP 16 Вересня 2016 19:26
підтримую, сама не йду бо грошей нема, а гуля вже так болить в грудях шо не сила терпіти, але виходу немає, терплю а що робити ті гроші які заробляєм то на дітей треба витрачати
Володимр до 34 роки Показати IP 16 Вересня 2016 22:19
Вам треба не обстежуватись,а йод пити...На інтернет у вас гроші є(не менше 80грн. в місяць)+телефон моб.(не менше 50грн. в місяць).Людина,яка може витратити близько 150 грн. в місяць НУ НІЯК НЕ МОЖЕ НЕ ЗНАЙТИ 500 ГРН.,яких 100% вистачить на обстеження вашої молочної залози...У вас проблеми не з грошима,у вас проблеми із розкладанням пріоритетів в житті...
34 роки до Володимр Показати IP 17 Вересня 2016 14:38
та ви що, і це в онко лікарні? Скажіть коли це коштувало 500 грн? Обстеження якщо роблять то і по жіночій частині бо все пов"язане а по самій гінекології саме менше це треба 2,5 тисячі, в кращому випадку ну це ж не вигадана сума, якщо ви не знаєте або когось прикриваєте то й не говоріть. Бо чоловікам легше як жінкам, особливо говорити.
Володимр. до 34 роки Показати IP 18 Вересня 2016 11:47
Одна програма компютерного сканування буде до 1000грн.(За умови,якщо те сканування БУДЕ ПОКАЗАНЕ,оскільки для гінекологічного огляду,досить часто, достатньо узд-діагностики,яка буде вартувати до 200грн.)+огляд гінеколога (не захочете,взагалі грошей не дасте.А якщо і дасте,то на 100-200грн. лікар точно не образитиься)+мазки+загальні лабораторні аналізи .І де ви тут бачите 2,5тис.???????????????????????????????????????????????????????? Особливо лекше скоро стане лікарям,бо безплатно говорити з такими ,як ви,заборонять.
Анонім до Володимр. Показати IP 18 Вересня 2016 14:04
зараз тут писати про 100 чи 200 грн всі можуть, а цю саму взяли ми не з голови а ту яку нам лікарі назвали, узд - ще так, згідна, а крім нього ще ой як багато всього треба проходити для обстеження. Та ви прийдіть до жінок які вже лежать там і запитайте скільки вони на все потратили, і яка такса за операції, вам всі це скажуть
Лучанка Показати IP 16 Вересня 2016 19:13
Хто б там що не писав, скажу одне, в Малімона золоті руки, і не одне життя він спас. Дякую Вам, Юрій Іванович.
оля до Лучанка Показати IP 17 Вересня 2016 08:30
всі спасають в кого є гроші. а скільки ви заплатили за операцію (прямо в руки дали)? думаю не одну зарплату.
Олекса Показати IP 17 Вересня 2016 00:24
Малімон - лікар від Бога... Все
лучанка Показати IP 17 Вересня 2016 14:33
цікаво коли візьмуться за гінекологію? щоб люди не боялись туда потрапляти і лікувати свої страшні хвороби. Скільки там буде жити корупція, і вимагання з хворих грошей за операції проведені? Чому влада закриває на це очі, всі ж все знають
Порадник Показати IP 17 Вересня 2016 17:57
Люди!! Не зволікайте, йдіть на обстеження вже, поки ще недорого. Бо як почнуть проводити реформи в медицині і зроблять її страховою, то будуть вам такі ціни, що грошей хватить лише на те щоб сімейний лікар вам груди помацав, а не Федорчук з Малімоном..
Володимр до Порадник Показати IP 18 Вересня 2016 11:37
100%.Вони це поймуть,але буде пізно.Бо ж зараз одні хабарники...На труси модні "воно" (а я інекше назвати не можу,бо уже начитався тут коментарів!!!)гроші має,а лікарська послуга,на їх високо-моральну,проте не обтяжену інтелектом,думку повинна бути безплатною..."ВОНИ Ж КЛЯТВУ ДАВАЛИ".Ви ту клятву коли небудь бачили?Читали? Але скоро отримають заслужене.Міліцію уже реформували:злодіїв ловити нема кому.Реформують медицину:толкові перейдуть у приватний сектор,а лічитись будуть у безруких, які залишаться.Зате нстане омріяна пацієнтами справедливість:ВИЖИНУТЬ ХАБАРНИКІВ.От і будете лікуватись не в хабарникі,безтолкових правда,але Ч Е С Н И Х!
пацієнтка Показати IP 17 Вересня 2016 19:19
Федорчук з Малімоном мають золоті руки бо беруть багато.До пацієнтів не уважні грублять. Мало з хворих грошей то хочуть бути на посаді головного лікаря.
Цинік Показати IP 18 Вересня 2016 16:29
Самий людський там - Рожанський!
Анонім до Цинік Показати IP 18 Вересня 2016 20:37
та РОжанський це самий перший лікар якого якого треба поставити на місце, особливо татка вже занадто себе поводить, людська кільтура якась повинна бути
Василь Показати IP 18 Вересня 2016 17:57
Досить вже медицину поливати брудом. Як тільки в державі проблеми та погіршується якість життя то завжди винуваті лікарі. Це не ОБСЛУГОВУЮЧИЙ персонал, це висококваліфіковані спеціалісти які рятують ЖИТТЯ. Моя думка, що колектив САМ вирішить свою долю та вибере собі керівника. А коментатори-гадалки можуть тільки спостерігати...
Андрій Показати IP 26 Липня 2018 22:43
Офіційний сайт Волинського обласного онкологічного диспансеру - http://vood.com.ua/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus