USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ВІЛ-позитивні волинянки народжують вдруге, і втретє

2 Грудня 2014 13:56
576 ВІЛ-інфікованих вагітних жінок зареєстрували медики на Волині за весь період епідемії (з березня 1996 року по 1 грудня 2014 року). Вони дали життя більше, ніж півсотні немовлятам. Для порівняння, протягом 2014 року зареєстрували 52 ВІЛ-інфікованих вагітних.

Про це стало відомо під час прес-конференції про стан захворюваності на ВІЛ-інфекцію та СНІД в області сьогодні, 2 грудня, повідомила головний лікар обласного центру по профілактиці і боротьбі зі СНІДом Олена Макаренко.

Так, протягом епідемії СНІДу на Волині зареєстрували 576 ВІЛ-позитивних вагітних волинянок. Із них 298 майбутніх мам дізналися про цей діагноз вперше під час постановки на облік по вагітності у жіночих консультаціях, а це – 51,73 %. Однак, 278 із загальної кількості майбутніх мам уже знали про наявність ВІЛ-інфекції у власному організмі – 48, 26%.

«ВІЛ-інфіковані жінки знають, що у них висока ймовірність народження здорової дитини і це той фактор, який спонукає їх народжувати вдруге і втретє. Хоча першочергово новина про страшний діагноз стає шоком. Але є й такі, які наважуються народжувати, переслідуючи винятково матеріальну вигоду», - каже медик.
Утім, є й такі волинянки, які, остерігаючись ймовірного ризику, все ж переривають вагітність. Таких жінок протягом 2014 року було 38 (6, 59%).

Згідно із статистичними даними, на Волині побачили світ 504 дитини, матері якиї мають статус ВІЛ-інфікованих. Із них 358 щасливчиків не отримали страшний діагноз у подарунок від неньки, однак, 43 дитини все ж таки успадкували ВІЛ. 123 дитини перебувають на стадії обстеження, але з первинно-позитивним (кінцевим) діагнозом зареєстрували лише одного малюка.

Варто зазначити, що одну із ВІЛ-позитивних дівчаток, волинянку Іванку, яка перебувала у дитячому сиротинці, усиновила родина із Полтави. Медики запевняють, що щиро вболівають за долю маленької і вірять у те, що все у неї буде добре.

До слова, остаточний діагноз ВІЛ лікарі затверджують лише тоді, коли маленькому пацієнтові виповниться 1,5 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 2 Грудня 2014 16:13
Де ж волинянки понабирались цієї гидоти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus