USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські діабетики просять 100 тисяч на препарати

30 Вересня 2015 09:52
Волинська спілка діабетиків протягом 2015 року вчетверте звернулася до луцьких обранців громади з проханням виділити 100 тисяч гривень на цукрознижуючі препарати для людей, хворих на діабет.

Про це стало відомом під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства і дитинства.

«Так, загалом на теренах Луцька мешкає 7 тисяч діабетиків, із них одна тисяча – на інсуліні, дві тисячі – на цукрознижуючих препаратах, всі інші – на дієтах і травах», - йдеться у зверненні.

Зі слів ініціативної групи, мінімальна ціна цукрознижуючого препарату становить 50 гривень, максимальна – 600. Із розрахунку по мінімальній ціні для хворого на цукровий діабет потрібно 1 мільйон 200 тисяч гривень (600 гривень помножене на 2 тисячі діабетиків).

«За максимальну ціну ми навіть не будемо робити розрахунки. Тому просимо виділити цю суму для найбідніших верств населення», - такими словами закінчують звернення до депутатів представники ГО соціального захисту «Волинська спілка діабетиків».

Члени комісії таке звернення заслухали, однак, конкретного рішення не прийняли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus