USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рецепти здоров’я від волинського Авіценни

22 Лютого 2012 18:51
77-річний волинянин Василь Сулім упродовж тривалого часу цікавиться медициною і винайшов власні методи профілактики та лікування деяких недуг. Знає, як за домопогою зміни способу харчування не хворіти грипом. Перевіряє, як, понизивши температуру тіла, впливати на здоров’я загалом.

Про це інформує газета Волинь-нова.

Цей чоловік усе життя пропрацював на вугільних підприємствах. Спочатку, в молоді роки, він, уродженець села Заболоття Любомльського району, переїхав на Донеччину.

Але проблеми з продовольчим забезпеченням у хрущовські часи спонукали повернутися на Волинь. У 1964 році прийшов Василь Сулім на шахту №5 «Нововолинська» механіком, згодом став старшим механіком, а пізніше обслуговував шахтний видобувний комплекс.

Каже, зацікавитися медициною змусило саме життя. Перед виходом на пенсію у 1994 році під час медичного обстеження у нього виявили пухлину на стравоході, було важко їсти. Діагноз підтвердили в обласних медустановах. Підняв усі енциклопедії, шукав і конспектував потрібну інформацію, почав думати, як застосувати її на практиці.

Найперше сів на спеціальну дієту, почав уникати гострої та солоної їжі. Так тривало кілька місяців. Коли знов перевірився — пухлина зменшилася, а через деякий час орган був у нормі. Вже тоді, каже волинянин, прийшов до висновку, що багато хвороб можна подолати з допомогою коригування харчування.

Був період, коли Василь часто хворів грипом. Знайшов статті про те, що після народження дитина до шести місяців не хворіє на цю недугу. Став задумуватися: чому?

«Після аналізу зібраної інформації прийшов до висновку, що грип викликає надмірна кількість води, затримана в організмі людини сіллю і цукром. Через це в клітинах сповільнюється обмін речовин, погіршується в деяких органах кровообіг і починають давати про себе знати хвороби. Цю думку я обґрунтував і підтвердив на багатьох прикладах. Підготував наукову роботу», - виклав свої міркування Василь Сулім.

Зі своїми пропозиціями, які стосувалися профілактики грипу, у 2008 році нововолинець поїхав у Міністерство охорони здоров'я. Однак, безрезультатно. Мовляв, ніхто не схотів чоловіка вислухати. Та він не заспокоївся — подзвонив у Львівський медуніверситет імені Данила Галицького, розповів про свої напрацювання, зустрівся з патентним повіреним України, директором Волинського державного наукового та інформаційного центру Еммою Кужель, яка порадила написати заявку на винахід.

У червні 2009 року в Києві чоловік відвідав патентний комітет, а за п'ять місяців після візиту отримав свідоцтво про реєстрацію авторського права на працю «Засіб запобігання захворюванню на грип». Там Василь Сулім рекомендує обмежити вживання солі до 5 грамів, цукру і меду до 20 грамів на добу.

«А далі мені порадили шукати інвестора, який захотів би втілювати мої ідеї в життя. І з винайденим мною еліксиром для лікування ран, термічних та хімічних опіків, мозолів. От, якщо вміло накласти пов'язку, через кілька днів не буде рани. Перевірив на собі. Якось обпік пальці. Швидко наклав пов'язку, потримав годину — і запалення зменшилося, пройшов біль. Головне, щоб не роздушити пухирі й слідкувати, аби пов'язка не висихала», — розповів раціоналізатор.

Після вибуху чорнобильського атомного реактора Сулім зацікавився і темою боротьби з негативним впливом радіації на організм людини. А ще прочитав, що японці хочуть понизити температуру тіла на один градус, що допоможе позбутися багатьох проблем зі здоров'ям.

Поставив собі за мету перевірити це.
«Хоч до моїх винаходів у владних кабінетах ставляться скептично, я впевнений: нам більше потрібно використовувати те, що дано природою, слід прислухатися до свого організму, вести здоровий спосіб життя. Кожен з нас повинен більше задумуватися над тим, щоб жити довго і повноцінно, без хвороб», — підсумував Василь Сулім.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
тиць-здиць Показати IP 22 Лютого 2012 19:07
Діда треба міністром охорони здоров’я призначити, або хоча би замом по науці. Багато проблем швидко відпаде.
БІЗОН Показати IP 23 Лютого 2012 18:40
Слухайте "діда" проХвесора і лягайте в труну!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus