USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Встановили причину масового отруєння на двох весіллях на Волині

8 Вересня 2015 15:04
Головне управління Держсанепідслужби у Волинській області повідомляє про спалахи сальмонельозу в області.

Нагадаємо, у Волинській області зареєстровано 2 спалахи сальмонельозу після святкування весіль: в селі Бодячів Ківерцівського району (відбувалось в шалаші) та в селі Струмівка Луцького району (в одному із закладів харчування).

За медичною допомогою з проявами гострих кишкових інфекцій звернулось та госпіталізовано 46 хворих, в тому числі 13 дітей (після святкування весілля в селі Бодячів - 32 хворих, в тому числі 12 дітей, в селі Струмівка – 14 хворих, в тому числі – 1 дитина).

Стан всіх хворих середньої важкості.

Від 29 хворих виділено сальмонелу ентерітідіс.

Фахівцями Держсанепідслужби, з метою встановлення збудника, для проведення лабораторних досліджень у вогнищах відібрано проби харчових продуктів, змивів та питної води.

Фактором передачі збудника (сальмонели ентерітідіс) у селі Бодячів стала готова продукція (смажена риба), яка приготовлена з порушенням технології приготування та зберігання, зафіксовано відсутність умов для дотримання правил особистої гігієни. Готові страви зберігалися із порушенням температурного режиму. Усі ці чинники сприяли виникненню спалаху.

Ймовірним джерелом можна вважати одну з господинь, котра є носієм даного інфекційного захворювання.

Фактором передачі збудника у Луцькому районі стала також готова продукція контамінована сальмонелою. Позитивні результати отримані з 3 страв (тушкована телятина, лаваш з сирною начинкою, риба запечена).

Усі працівники, котрі обслуговували весілля в закладі обстежені бактеріологічно на кишкову групу інфекцій, результати негативні.

Встановлено, що на святкування весілля замовником принесені харчові продукти без супровідних документів, котрі засвідчують безпечність їх для здоров'я споживачів і всупереч заборони правилам роботи закладів ресторанного господарства.

При проведенні епідрозслідування встановлено, що напередодні в даному закладі відбувалось святкування весілля інших замовників. Ускладнень епідситуації після даного заходу не зареєстровано.

На сьогодні вогнища локалізовані та ліквідовані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучанин Показати IP 8 Вересня 2015 15:17
А який саме в Струмівці заклад???
987 до Лучанин Показати IP 9 Вересня 2015 06:40
Альтаміра. Жах а я там часто вечеряв, потрібно міняти заклад
Всезнайко Показати IP 8 Вересня 2015 15:26
А де в Струмівці?
ВОВК Показати IP 8 Вересня 2015 16:04
Встановили, і зам'яли, пообіцяли що більше такого ніколи не буде !
Анонім до ВОВК Показати IP 8 Вересня 2015 16:37
А що, мали розстріляти,чи закрити заклад?! Написано, що замовник приніс продукти, що ,ймовірно, були заражені........
Лучанка Показати IP 8 Вересня 2015 17:05
Чого ВН скривають що це альтаміра. Чи це має бути таємницею для лучан та гостей міста. Якщо ви вже є преса то висвічуйте все правильно і з іменами і назвами.
сальмонелка Показати IP 8 Вересня 2015 17:12
а провину за отруєння апріорі спихнули на замовників
Анонім Показати IP 8 Вересня 2015 17:12
А я думаю, що люди мають право знати. Це кафе "Артеміда". І такі справи не варто заминати.
Анонім до Анонім Показати IP 8 Вересня 2015 20:52
Блін, яке кафе? Цей заклад позиціонує себе, як пафосний наворочений ресторан. "Альтаміра" - сальмонельозна забігайлівка
аяяй до Анонім Показати IP 9 Вересня 2015 15:26
як не дочую .то збрешу.
гуляка Показати IP 8 Вересня 2015 17:29
Альтаміра
Ірина Показати IP 9 Вересня 2015 15:41
В харчах,принесенех замовником,сальмонелла відсутня!!!Тепер дирекція закладу складає іншу байку,буцім то віддали все приготовлене замовникам,а вони туди "своєі сальмонелли накидали".Одне бабло в голові,а скалічені ними люди не беруться до уваги! Нелюди!!!!
гість Показати IP 9 Вересня 2015 18:52
Якщо чесно то вже люди заплуталися якими ж вони продуктами отруїлися. Альтаміра забрехалася по вуха. то принесеним солодким то мясним то водаю якою нібито компоти розбавляли то продуктами своїмм до весілля то продуктами своїми після всілля. Ви вж визначтеся в кінці кінців. Але спочатку загугліть що таке сальмонела де розмножується. як живе
наталя Показати IP 16 Вересня 2015 18:07
Читаючи всі відгуки складається враження що це відгуки одних і тих же людей)))) Зробили цирк! Якби не бувала в цьому закладі то могла б і повірити у весь цей бруд. Рекомендую всім відвідати цей ресторан і отримати задоволення і гарні враження. Доречі в них гарна дитяча площадка. Люди не несіть АХИНЕЮ!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus