USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За «густотою» аптек Волинь – на 2 місці в Україні

26 Листопада 2013 11:00
Область посідає друге місце серед регіонів України за забезпеченістю населення аптечними закладами. На 100 тисяч жителів припадає 42 об’єкти, тоді як в середньому в Україні – 33, а у сусідніх Рівненській, Тернопільській та Хмельницькій областях – відповідно 32, 22 та 33. Про це повідомили в ГУ статистики у Волинській області.

Зауважимо, що в Європейському Союзі в середньому одна аптека обслуговує 3,5 тисяч чоловік, а це – 28 об’єктів на 100 тисяч жителів.

На фармацевтичному ринку області працює майже сто суб’єктів господарювання, в підпорядкуванні яких знаходиться 488 аптечних закладів. Дев’ять із десяти об’єктів належить підприємствам–юридичним особам. Мережу формують 441 аптека і аптечні пункти, 39 кіосків та 8 магазинів медтехніки і оптики, третина яких зосереджена в обласному центрі.

За січень–вересень через мережу аптечних закладів підприємствами–юридичними особами продано товарів на 455 мільйонів гривень, що на 13% більше, ніж за цей період торік. В обсязі роздрібного товарообороту кожна тринадцята гривня – це покупка медичних препаратів. Ринок фармацевтичних товарів активно представляють вітчизняні виробники, проте останніми роками зростає обсяг продажу препаратів імпортного виробництва, частка яких складає 44%.
В поточному році відбулося зростання цін на фармацевтичну продукцію, медичні товари та обладнання (на 2,7%). Серед фармацевтичної продукції подорожчали жарознижувальні та знеболювальні препарати вітчизняні, антибіотики імпортовані, мазі вітчизняні, гормональні препарати, вітаміни вітчизняні, вітаміни та мазі імпортовані. В меншій мірі зросли ціни на судинорозширювальні засоби імпортовані та судинорозширювальні засоби вітчизняні. Із медичних приладів та обладнання зафіксовано підвищення цін на тонометри та лінзи коригувальні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оля Показати IP 26 Листопада 2013 14:11
Всі лікарі-хабарники ,власники каптек , якщо не доб"ють людей в лікарнях, як не даси ніхто на людину і не гляне і захмарними цінами ліків.Покращення вже наступило сьогодні. І Бога не бояться нічого.Владують,багатіють на сльозах у горі мільйонів людей.Но кара їм настане Бог їх покарає0хай і не дуають,що все їм зійде з рук.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus