USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Зробити кардіограму для немовляти – вже не проблема

24 Листопада 2011 17:44
Сучасні дитячі електрокардіографи 24 листопада презентував благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» медичним закладам міста - Луцькій дитячій міській поліклініці та Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанню.

Очевидною перевагою обладнання, зі слів директора фонду Ніни Тарасенко, є його мобільність та легкість у користуванні.

«Спершу за допомогою до нас звернулись працівники Луцького клінічного пологового будинку міста. Наразі ж ми презентуємо обладнання Луцькій дитячій міській поліклініці та Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанню. Так, сьогодні ми з гордістю можемо сказати, що проблеми зробити електрокардіограму серця для немовляти в Луцьку вже немає», - відзвітувала Тарасенко.

З її слів, спільно із представниками пологового будинку вони знайшли угорську компанію, яка займається зокрема випуском електрокардіографів. Так, сьогодні у межах проекту «Нове життя – новий Луцьк», ініційованого фондом, обладнання для діагностики серця отримали всі медичні заклади міста, які цього потребують.

«Ми працюємо із особливою категорією пацієнтів – із дітьми. Утім, прикро визнавати, але хвороби серця, скажімо так, «молодшають». Смертність через серцеві захворювання – на першому місці. Тому краще не лікувати їх, а попереджати. У чому кардіограф – просто незамінна річ. І дуже приємно, що фонд «Новий Луцьк» із власної ініціативи звернувся до закладу з пропозицією подарувати обладнання», - наголосила головний лікар міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.


«Діти із вродженими вадами серця, які перебувають у нас на обліку, потребують постійного нагляду та щомісячного обстеження. Однак можливість приїхати до лікарні, стояти в чергах мають не всі хворі. Із новим кардіографом ми можемо поїхати додому до хворого та у зручний для нього спосіб провести діагностику», - пояснила лікар.

Своєю чергою, на мобільності обладнання наголосила і лікар-кардіоревматолог закладу Тетяна Подлевська. «Існуюче обладнання є дуже масивним. Із ним не те, що до хворого не поїхати, - його по лікарні переміщати не можливо. А це, відповідно, черги і решта незручностей. От тільки кількість сердечно хворих з кожним роком постійно збільшується. Тому у нашому випадку «мобільний» кардіограф – це пряма необхідність», - зауважила лікар.

На завершення зустрічі кардіоревматолог зауважила, що, на жаль, у лікарні немає ехокардіоскопу, який теж незамінний у діагностиці серця.

Зі слів лікаря-кардіоревматолога обласного дитячого медичного об’єднання Ніни Очеретної, на 1000 дітей на Волині припадає 30, які страждають на різні серцеві захворювання, у 10 з них – вади серця.

Завідувач відділення функціональної діагностики закладу Наталія Романенко додала, що кожного дня у закладі ЕКГ роблять 50 хворим до 18 років.

«Усього є 40 стаціонарних ліжок, утім звертається до нас значно більше людей. Більш того, діти – це особлива категорія. Вони не завжди усвідомлюють, що конкретно у них болить. Їм не скажеш «лежи і не рухайся». Їм психологічно важко заходити в кабінети, де «чужі дяді і тьоті» щось роблять. Тому кардіограф, з яким можна поїхати додому до хворого, де звична атмосфера, а поряд батьки, які завжди підтримують, - найкращий варіант», - зазначила лікар.

До слова, саме Наталія Романенко звернулася до фонду і повідомила про гостру потребу закладу у подібному обладнанні.

Насамкінець, Ніна Тарасенко повідомила, що окрім обладнання, для медичних працівників організовані навчання по користуванню кардіографом.

«Окрім того, благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» підтримав медичний персонал в бажанні пропагувати здоровий спосіб життя для молодшого покоління та давати практичні рекомендації батькам за посередництвом теле- та радіопередач. Якщо ми вже узялись за цю справу, то беремо на себе відповідальність працювати на результат», - зазначила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
просто гість Показати IP 26 Листопада 2011 15:15
нехай ця особлива подія стане початком, коли подібне стане нормою. Так тримати!
Ігор Показати IP 26 Листопада 2011 15:20
Це супер!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus