USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Благодатний Вогонь привезли до України. ФОТО

4 Квітня 2010 09:00
Благодатний вогонь, який вважається одним з чудес православного християнства, зійшов у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі.

Чудо сходження Благодатного вогню відбулося о 14-й годині за місцевим часом у присутності десятків тисяч паломників з усього світу, пише Українська правда

Єрусалимський Патріарх передав Вогонь тим, хто перебував у Храмі, після чого Вогонь за лічені хвилини під загальний тріумф був поширений серед тих, хто чекав на вулиці.

Благодатний Вогонь змогли одержати всі бажаючі - навіть ті, хто не потрапив до Храму Гробу Господнього.

Перші декілька хвилин він не обпікав - люди вмивалися ним, підносили до бороди, волосся - жодного випадку загоряння не було.

Учора, 3 квітня делегація Української православної церкви Московського патріархату привезла Благодатний вогонь до Києва. Звідки його доставлять на Великоднє богослужіння до всіх єпархій України.

Разом з Благодатним вогнем цього року до Києва прибула і шанована у всьому світі святиня - Віфлеємська ікона Божої Матері ("Богородиця усміхнена") з печерного храму Різдва Христового у Віфлеємі - місця, де народився Христос.


У день Великодня, 4 квітня, о 16.00 урочистою хресною ходою з Благодатним вогнем святиню перенесуть до місця спорудження Свято-Воскресенського кафедрального собору.


Фото - з офіційного сайту УПЦ МП .

Додідково:

Благодатний вогонь лише раз на рік нез`ясовним чином спалахує в храмі Гробу Господнього саме напередодні православного Великодня. Перша згадка про це диво відноситься до IV століття нашої ери. Чудо "подається Господом" тільки за молитвами православного священика.

За словами Єрусалимського Патріарха Феофіла, "церемонія є першою благою звісткою про воскресіння Господа нашого Ісуса Христа. Цей досвід аналогічний тому, що людина відчуває, одержуючи Святе Причастя".

Цього року християни всього світу - православні, католики, протестанти - відзначають Великдень в один день - 4 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus