USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Кайдашева сім’я» у Луцьку – зустрічаємо дніпропетровський театр

23 Серпня 2013 14:35
Дніпропетровський академічний український музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка, заснований у 1918 році як перший професійний державний театр України, у рамках святкування свого 95-річного ювілею з 3 по 14 вересня проводить гастрольний тур по Тернопільській, Волинській та Рівненській областях.

Так, після гастролей Тернопільщиною шевченківці 10 вересня завітають на Волинь, до Луцька.

У приміщенні Палацу культури відбудуться дві вистави. У музичній казці «Коза-Дереза» Л.Кушкової (початок о 14-00) діти зустрінуться із казковими героями, які примусять замислитись, кого другом вважати, а кого і на поріг не можна пускати.

«Кайдашева сім’я» запрошує до себе у гості о 19:00. Відомий твір класика І.Нечуя-Левицького, як і вищезгадану виставу, інсценізувала і поставила народна артистка України Лідія Кушкова.

Разом із відомими персонажами глядачі поринуть у казковий світ минувшини із весільними обрядами, чарівними піснями у супроводі троїстих музик, тогочасними традиціями і побутом.

У виставах беруть участь народні артисти України М.Чернявський, Г.Маслюк, В.Крачковський, заслужені артисти України В.Мойсеєнко, І.Медяник, Н.Ніколаєва, Н. Тафі, Л.Бєлінська, провідні майстри сцени О.Петровська, Л.Булдигіна, а також талановиті молоді артисти драми.

Танці у виконанні професійного балету, щирий український гумор і феєричне сценічне оформлення не залишать байдужими ні дорослих, ні дітей.

Детальніше про театр на сайті ukrdrama.dp.ua.

Довідково:

У створенні і становленні театру брали участь перший художній керівник, учень К. Станіcлавського О.Загаров, видатні митці Л. Курбас, І. Мар’яненко, Н.Ужвій, А.Хорошун, Г. Борисоглібська, Л.Гаккебуш, М.Тінський, Г.Юра, поет П.Тичина.
У різні роки театрові служили такі відомі режисери, як Л.Южанський, І.Кобринський, Д.Лазуренко, І.Казнадій, В.Добровольський, В.Божко, А.Літко, С.Сміян, О.Михайлов; актори: З.Хрукалова, В.Овчаренко, П.Масоха, А.Білгородський, С.Станкевич, Г.Березанська, П.Лисенко, А.Вірменич, Л.Бондаренко, О.Петренко, Л.Стілик, В.Шевченко, М.Стороженко та багато інших.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Облік-сервіс Показати IP 23 Серпня 2013 20:51
От є ж нормальні, позитивні новини....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus