USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Світязі фінішували гонки «Україна-трофі». ФОТО.ВІДЕО

8 Липня 2011 12:24
На озері Світязь на Волині фінішували гонки "Україна-трофі".

Команди подолали бездоріжжі Полісся на своїх спеціальних позашляховиках, мотоциклах і квадроциклах, - повідомили "Подробиці".

Серед лідерів гонки - син президента України і народний депутат Віктор Янукович.

Гонка стартувала 2 липня у Києві і пройшла пройшла уздовж північного кордону України по території чотирьох областей.

За задумом організаторів гонки вона повинна пройти маловідомими проте унікальними місцями України, і привернути до них увагу.

Станом на вечір четверга офіційно переможців не було названо, адже ще не всі учасники фінішували. Проте очевидно, що одним з переможців назвуть Віктора Януковича-молодшого.

Нагадаємо, трофі-рейд пройшов територіями, на яких розміщені природні заповідники, зокрема Шацький національний парк. Екологічні активісти протестували проти цих змагань, які, на думку екологів, руйнуватимуть заповідники.

Організатори ж трофі-рейду запевняли, що їх траси проходять за межами заповідних територій.

За повідомленням газети "Сегодня" у маршруті трофі-рейду брало участь два екологи, щоб особисто перевірити, чи не буде гонок по заповідниках.

«Організатори тримають слово. Але мене дуже турбує шум, який виробляють позашляховики. Траси пролягають поруч із заповідниками і можуть заважати, наприклад, журавлям. У майбутньому хотілося б, щоб траси прокладали хоча б в 50 км від меж заповідників. Буває, що учасники миють машини прямо в річках, або миють їх так, що бруд стікає в річки - ми робимо зауваження, до нас прислухаються», - розповів еколог-спостерігач зоолог Тарас Пушкар, який брав участь в гонках.




















Довідково:

Трофі-рейд - змагання з подолання бездоріжжя, на спеціальних позашляхових автомобілях, мотоциклах, квадроциклах. Як правило, в трофі-рейдах критична не швидкість проходження маршруту - необхідно лише вкластися в заліковий час - потрібно успішно пройти всі спецділянки і виконати завдання всіх змагальних етапів.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ющенко Показати IP 8 Липня 2011 13:16
Хтось сумнівався шо Янукович-джуніор виграє? ))))))
rs Показати IP 8 Липня 2011 14:44
Нічого дивного. У талановитих батьків талановиті діти.
Сєня Показати IP 8 Липня 2011 18:18
Жаль шо він не убився в дерево якесь.
Sasha Показати IP 8 Липня 2011 20:09
фото туалетів дуже пізнавальна і цікава! гарна добірка, молодці *аплодую*.
пан Коцький Показати IP 8 Липня 2011 20:27
Болото Поліське - унікальне, а те що робиться під гаслом "звернемо увагу туристів", може негативно вплинути на цю природну унікальність...Тож залишиться лише .. розпродати ці землі, що незабаром і відбудеться...
1 Показати IP 8 Липня 2011 22:14
А в армію, як принц Вільям?Хай би прислужився Вітчизні.
Вася Показати IP 9 Липня 2011 14:04
Янукович їхав на ЛуАЗі "серійному"!
Зубчик Показати IP 12 Липня 2011 17:03
да???????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus