USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Найоригінальнішу та найстарішу вишиванку відзначили у Луцьку. ФОТО

24 Серпня 2013 14:49
Учасники віком від одного року до 88 змагалися у конкурсі, що відбувся у рамках громадської акції «Українська вишиванка».

Захід відбувся 24 серпня на Театральному майдані у Луцьку. Першими змагалися наймолодші учасники. Перемогу здобув учасник віком один рік та чотири місяці.

Призи вручали від Луцької міської ради та спонсорів дійства.






Наступною стала номінація «Найповажніший учасник акції», у якій взяли участь представники поважного віку. Найстаршою виявилася 88-річна Марія Степанівна.





У наступній номінації брали участь бабусі. Переможниця продекламувала лучанам авторський вірш, який присвятила вишивці.




Після цього свою українськість демонстрували дідусі.



Наступними змагалися поціновувачі вишиванок, котрі приїхали до Луцька з інших регіонів України та з-за кордону. Перемогу здобула група з Дніпродзержинська, представники якої дякували лучанам за запрошення на святкування Дня Незалежності та Дня Міста.





У номінації «Вишивана родина» брали участь сім’ї. Перемогла родина Синько, десять членів якої взяли участь у акції. Ті, кому не пощастило здобути перемогу, обіцяли, що наступного року їхні родини будуть чисельнішими.







Наступною була номінація «Сорочка поколінь», учасники якої були вбрані у найстаріші вишиванки. Переможниця Софія розповіла, що сорочку з конопляного полотна вишила її прабабуся у 1900-их роках, нині сорочці 107 років. Переможниця планує зберегти сорочку та в майбутньому передати її дітям та онукам.





Останніми змагалися найоригінальніші вишиванки. Участь у номінації взяли участь не лише волиняни, а й гості з інших регіонів. Так, один з конкурсантів завітав до Луцька з Миколаївщини. Найоригінальнішою, на думку журі, стала вишиванка пані Світлани.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
валя Показати IP 24 Серпня 2013 14:52
хто дорожчу купив вишиванку той і виграв. А якби самі вишивали? то думаю перемога була б бабусі
Алла Показати IP 24 Серпня 2013 15:16
Чому Ви так думаєте, зараз багато молоді вишиває.
Оксана Показати IP 24 Серпня 2013 16:22
Все-таки більшість молоді звичайно купує, а вишивають то одиниці...p.s.Згідна з першим коментом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus