USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Торгівлю людьми поборювали театром. ФОТО

10 Листопада 2011 17:55
За допомогою методики «форум-театр» можна навчити людей вирішувати певні проблеми. Серед них – і торгівля людьми.
Про це 9 листопада під час форум-театру «Зроби свій вибір» у приміщенні історично факультету Волинського національного університету імені Лесі України розповіла організатор заходу Катерина Лиховська.

За її словами, це – перший подібний захід на Волині. «Цього методу я навчилася під час участі в одній міжнародній програмі. Суть його така. Моделюється певна проблемна ситуація, актори-волонтери показують глядачам уривок зі сценки. Присутні в аудиторії обговорюють варіанти розвитку подій, стають на місце одного з акторів і пропонують зіграти уривок по-іншому. Так формується єдине вирішення вказаної проблеми», - розповіла вона.

На думку дівчини, така форма гри спонукає учасників не просто дискутувати та голослівно обговорювати тему, а й показати свою кмітливість та акторські здібності.


Насамкінець заходу психолог центру кар’єри ВНУ Олена Хомюк окреслила загальний портрет жертви трудового або сексуального рабства.

«Зазвичай, це – наївна, «вітряна» людина, з низьким рівнем моральних норм, яка шукає кращого життя. Аби не потрапити в подібну ситуацію, перш за все, необхідно бути уважним, перевіряти ліцензію роботодавця та контактні дані, до того ж залишати інформацію про поїздку близьким людям. І насамкінець – дізнатися номери гарячих ліній організацій, які займаються вирішенням подібних проблем», - сказала вона.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus