USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинську «Одигітрію» 14 століття повернуть у Луцьк

3 Жовтня 2013 14:50
Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир у Національному художньому музеї України 4 жовтня освятить список чудотворної Волинської ікони «Одигітрія» (14 століття) біля оригіналу, який з 1962 року зберігається в цій музейній установі.

Того ж дня освячений список перевезуть до Волині, в Кафедральний Свято-Покровський храм Луцька, - повідомили у прес-службі волинської єпархії.
Саме тут в цьому храмі з 14 століття перед святинею молилися багато поколінь волинян, отримуючи благодатні зцілення. Волинську Божу Матір здавна шанують як одну з найвеличніших святинь волинської землі.

Список «Одигітрії» було написано з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, на прохання Митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, перед яким клопотали волиняни. Образ було створено в іконописному відділенні Одеської духовної семінарії, що при Свято-Архангело-Михайлівському жіночому монастирі. Раніше там же було зроблено список чудотворної Володимирської (Вишгородської) ікони Божої Матері (11 століття), оригінал якої зберігається в Третьяковській Галереї в Москві, і яку в 2012 році з благословення Предстоятеля УПЦ також було повернено на історичну батьківщину (місто Вишгород, в Борисоглібський храм).

Освячення списків чудотворних ікон від оригіналів – традиційна для Православної Церкви практика. Згодом новонаписані образи також прославляються своїми чудесами. Серед таких є списки: Києво-Печерської ікони Успіння Пресвятої Богородиці, Казанської, Іверської Божої Матері, тощо.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus