USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Покинув роботу в Польщі, щоб боронити Батьківщину: історія волинського тероборонівця Камаза

15 Жовтня 2023 08:07
Пан Віталій на псевдо Камаз служить у роті вогневої підтримки Ковельського батальйону Волинської бригади тероборони.

Це вже його третій прихід до війська. В середині 2000-х служив «строчку». У 2014-2017 роках брав участь в АТО у складі 95 окремої десантно-штурмової бригади. На момент широкомасштабного вторгнення Віталій працював бригадиром на будівництві в Польщі. Проте вже 25 лютого повернувся в Україну і став до лав ЗСУ. Про це пишуть на сторінці 100-ї бригади ТрО у Фейсбуці.

А ось походження позивного чоловіка – ще часів його футбольної юності.

«Грав у нападі. І на полі, особливо коли був на швидкості, мене дуже складно було зупинити. Тож і прозвали Камазом, – сміючись, розповідає Віталій. – Також був затятим уболівальником – насамперед київського «Динамо» і луцької «Волині». Але мені подобався футбол і у виконанні «Шахтаря», «Дніпра», «Металіста», «Таврії». Звісно, зараз у нас інші часи, інші проблеми – тож рівень нашого футболу не тішить. Щодо європейських грандів, то до широкомасштабного вторгнення пильно стежив за виступами «Ювентуса», «Реала» і «Манчестер Сіті». На рівні ж збірних – окрім, звісно, України – завжди вболівав за Нідерланди. А ще дуже подобалася Бразилія часів Зубастика-Роналдо, Рівалдо та Роберто Карлоса».

Читати ще: Пів року на нулі: фронтові будні медичної евакуаційної бригади з Волині

Удома на Камаза чекають з Перемогою батьки, друзі, дружина Тетяна та п’ятирічний синок Аркадій. А ще татова гордість – 13-річна донечка Анастасія.

«Все ще у нас попереду! Після Перемоги ми неодмінно відбудуємо нашу Україну – зробимо її ще прекраснішою! Вірю, що й наш футбол відродиться – ще доведемо своє і на клубному рівні, і на рівні національних збірних», – упевнений боєць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 15 Жовтня 2023 11:07
о, Боже, який мужчина!!!!!!!!!!! Повезло комусь....
Маннергейм Показати IP 15 Жовтня 2023 14:12
Судячи по кількості статей про ТРО і Н то то бригада в рази успішніша та єфективніша ніж 14 омбр і якийсь парадокс всі успішні і єфективні там служать

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus