USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Зняли стрічку про матерів солдат, які перебувають у зоні АТО

9 Листопада 2014 21:50
Днями в мережі з'явився фільм «Матусі» - про матусь бійців, які перебувають в зоні АТО. Автор стрічки - Азад Сафаров, журналіст 5-го каналу, який разом з колегами неодноразово був автором короткометражок, які є актуальними для суспільства, - повідомляє «Телекритика».

Фільм є сукупністю розповідей шести матерів хлопців, які перебувають в зоні АТО. Матері не знають про героїчні подвиги своїх синів, бо хлопці воліють тримати це в секреті, щоб не змушувати турбуватися своїх матусь зайвий раз. Жінки розповідають про вподобання своїх синів, смаки, історії з дитинства та про свої хвилювання та здогадки про те, де перебувають їхні бійці.

На думку колег пана Сафарова, фільм є унікальним, адже там немає кадрів бойових дій чи інтерв'ю з солдатами, проте чітко малюється образ військового, який воює за Україну. Це фільм про війну без війни.

«Мамам солдат дуже важко. Їхні діти здебільшого приховують найгірше від них. Тому мами лише додумують, відчувають, накручують себе, переживають. Кожна мама служить у тому ж батальйоні, частині й роті, де служить її дитина. Душею, серцем, думками вона все це переживає. Просто на відстані. І від цього їй не менш важче. Дуже хочеться, щоб якось підтримували їх. Бодай морально. Знаєте, що син вашої сусідки в АТО - допомагайте їй, як можете. Просто словом», - говорить Азад Сафаров.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
УКРАЇНЬКИЙ СОЛДАТЕ Показати IP 10 Листопада 2014 13:26
МОЛИТВА ЗА ВОЇНІВ, ЯКІ ЙДУТЬ НА БИТВУ Господи Боже наш, Ти вислухав Мойсея, що простягнув до Тебе руки свої, і людей ізраїльських укріпив на Амаліка, і ради Ісуса Навіна з ополченням попустив сонцю зупинитися на знак перемоги. Ти й нині вислухай нас, що молимось Тобі за воїнів цих, які зібрались на битву: благослови, і укріпи їх, і подай їм серце мужнє на супротивників та ворогів. Ангела світлого пошли їм, а ворогам – страшного і жахливого, щоб зупиняв їх і проганяв, і серця їх розслабляв, і сміливість їх на втечу перетворив. Відніми від рабів Твоїх, що на битву нині вирушають, і від усіх нас будь-яке лихо, голод і пагубу, визволи нас від вогню, і меча, від нашестя ворогів, і від усякого нападу та повстання супротивників. Подорожуй разом з ними і подай їм усе для спасіння необхідне, навчи їх і врозуми, спаси, захисти, збережи, очисти, і радістю духовною наповни; душам і тілам їх будь заступником і захисником, і як Благий, і Милосердний, і Чоловіколюбець прощення гріхів подай їм, а в день Судний помилуй їх і нас усіх, та благослови в усі дні життя нашого, щоб, від Тебе допомогу, і заступництво, і визволення прийнявши, славу і вдячність без жодної перешкоди завжди ми Тобі возсилали. Бо Ти єси кріпость і утвердження людям Твоїм, і Тобі славу возсилаємо з Єдинородним Сином і Пресвятим, і Благим, і Животворчим Твоїм Духом нині, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь. (Із «Требника» свт.Петра Могили 1646 р.)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus