USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцький поетичний тандем гастролював у Києві

20 Грудня 2013 10:14
Четверте й останнє у цьому році засідання Клубу «Весна, літо, осінь, зима… і знову весна», в рамках якого розглядаються проблемні питання української сучасної літератури, пройшло у Національному музеї літератури України в Києві. Обговорювана тема - «Історія у рецепції сучасного українського письменника». Цього разу експертом виступив директор луцького видавництва «Твердиня» письменник й викладач Микола Мартинюк. Його історична повість для дітей середнього і старшого шкільного віку – «Під мурами твердині» – була відзначена Міжнародним літературним конкурсом романів, кіносценаріїв, п’єс, пісенної лірики та творів для дітей «Коронація слова», а також потрапила у довгий список «Дитячої Книги року ВВС» 2013 року.
Під час зустрічі були обговорені питання мови історичного твору, відтворення історичної атмосфери та особливості психології героїв певної історичної епохи.
Це не перший захід у музеї літератури, проведений спільно з видавництвом «Твердиня». Напередодні у Національному музеї літератури України відбулися поетичні читання «Луцький поетичний тандем», на якому відвідувачі музею мали змогу послухати поезію Миколи Мартинюка і Петра Коробчука.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus