USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку презентували збірку Євгена Сверстюка

1 Червня 2018 14:15
У Луцьку 31 травня відбулась презентація книги «Афоризми та філософські роздуми Євгена Сверстюка «У сяйві слова», яка зібрала у Палаці культури міста Луцька письменників, поетів, журналістів, видавців і простих поціновувачів творчості легендарного волинянина, йдеться на сайті народного депутата Ірини Констанкевич.

Видавець і упорядник Андрій Криштальський, якого доля поєднала з Євгеном Сверстюком розповів, що сьогодні, багато афоризмів Євгена Сверстюка використовується сучасними письменниками та літераторами, а тому в нього виникла ідея об’єднати все це в одній книзі, яка і отримала назву «У сяйві слова».

«З Євгеном Олександровичем нас поєднала доля, а познайомив нас мій батько, який разом із Сверсюком був у підпіллі. А далі, Євгена Олександровича очікували випробування концтаборами. І ось, коли його, політичного в’язня відпустили на п’ять днів провідати хвору маму, то бачачи Сверстюка на центральній площі у Горохові, люди переходили на іншу сторону дороги, боячись привітатись з арештантом. Не боявся тільки мій батько, який теж був засуджений за політичні переконання. Тієї ночі Євген Олександрович ночував у нас, де я і мав честь з ним познайомитись», - поділився життєвою історією Андрій Криштальський.
Євген Сверстюк – уродженець села Сільце Горохівського району дуже любив свою малу батьківщину і хотів видаватися лише на Волині, а його унікальні твори – це система дороговказів, якою ми сьогодні керуємось.

Завітала на презентацію і народний депутат Ірина Констанкевич, яка знала Євгена Сверстюка особисто і саме їй він довірив передати книги із особистої бібліотеки на Волинь, які нині зайняли гідне місце у музеї Лесі Українки СНУ.

«Я горда тим, що знала Євгена Сверстюка, сьогодні я дякую йому за роки дружби і він назавжди залишиться світлим спогадом у моєму житті. Продовжується наше спілкування з дружиною Євгена Олександровича, пані Валерією, і їй дуже втішно, що тут, на Волині його пам’ятають. У рік ювілею видатного волинянина я звернулася з депутатським запитом до Міністерства культури аби відзначити 90-річний ювілей на гідному рівні», - розповіла нардеп.
Свого часу про Євгена Сверстюка було знято більше 10 телевізійних фільмів, які транслювалися по всьому світу.

Найтеплішими словами Євгена Сверстюка згадували такі видатні волиняни як Олександр Пирожко – заслужений журналіст України, відома вчителька і громадський діяч Олеся Ковальчук, письменниця Надія Гуменюк, заслужений вчитель України Ніна Горик і багато інших, адже Євген Сверстюк – це людина, яка боролася за правду і жила правдою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus