USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Фонд Ігоря Палиці подарував для дітей новорічну казку

20 Грудня 2018 09:43
Традиційно у переддень Святого Миколая Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» подарував дітям з інвалідністю новорічну казку та солодкі подарунки. В рамках проекту Фонду «З відкритим серцем до людей» близько 400 діток зі своїми батьками завітали у Волинський облмуздрамтеатр ім. Т. Г. Шевченка на виставу від юних акторів Творчої студії Наталії Журавльової «Чарівник країни Оз».

Про це повідомляється на сайті Фонду.

За годину до показу у фойє театру відбулася виставка гончарного мистецтва та цікаві майстер-класи від ГО «Зірка надії». Потому, дітлахи поринули у чарівний світ казки. Лев-боягуз, який мріє про сміливість, солом’яний страшило, лісоруб, що мріє мати серце, чарівник-шахрай – харизматичні персонажі, яскраві костюми піднімали настрій усім присутнім.

«Основна думка вистави – потрібно любити свою батьківщину. Як би не було добре в чужій країні, все одно хочеться повернутися до рідного дому, – каже керівник студії Наталія Журавльова. – У виставі залучені майже всі наші вихованці – 30 дітей. Вони не перший рік виступають для особливих дітей. Щоразу з задоволенням виходять на сцену, аби донести глядачу якусь історію, чогось навчити».

«Немає країни ріднішої за Батьківщину», – цитує головну героїню Дороті юна актриса Аліса Любежаніна. Дівчинка зізнається, це її перша головна роль, тому трішки хвилюється.

Батьки діток, на долю яких випали нелегкі випробування, кажуть: головне навіть не подарунки, а увага, що її отримують від небайдужих людей.

«Це не одноденна акція і не короткочасна. Підтримку Фонду ми відчуваємо впродовж всього року. Дуже приємно, що про нас не забувають. Восени наші дітки отримали чудову можливість відпочити у Буковелі. Ми відчуваємо від Фонду постійну підтримку не на словах, а на ділі. За що дуже дякуємо, – каже соціальний педагог ГО «Даун-синдром», мама одного з підопічних організації Лариса Новосад.

«Дітки вже з нетерпінням чекають цієї вистави, – каже Людмила Колтунович, яка привела на новорічний ранок сина Андрійка. –­ Це радість не лише для дітей, а й батьків. Адже це нагода зустрітися й поспілкуватися».

Голова ГО «Сильні діти» Сніжана Аврамук розповіла, що дітки задоволені виставою, кульками, подарунками. Організацію створили три роки тому. Переважна більшість її членів – батьки з Луцька та області, у діток яких порушення опорно-рухового апарату, проте є дітлахи з синдромом Дауна та аутизмом.

«Напередодні свята Миколая Фонд подарував казку для особливих діток. Вони мали змогу зануритися у світ країни Оз, познайомитися з чарівними персонажами, стати свідками незвичайних подій. Після вистави кожна дитина отримала подарунок, це ще дужче підсилило святковий настрій наших маленьких гостей. Щирий сміх та щасливі очі дітлахів – це найвища нагорода для Фонду», – зазначила представник Фонду Вікторія Корецька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus