USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку змагалися юні грації

25 Травня 2021 19:02
Упродовж трьох днів, 21-23 травня, в Луцьку тривали змагання з одного з найграційніших видів спорту – художньої гімнастики. У турнірі «Крила надії» взяли участь понад чотири сотні спортсменок: від початківців до майстрів спорту. Дівчата представляли спортивні школи та клуби Львова, Рівного, Тернополя, Ужгорода, Чернівців, Виноградова, Володимира-Волинського та Луцька.

Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики мав і благодійну мету – збір коштів для онкохворих дітей, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Ми дуже вдячні нашим партнерам та спонсорам. За гроші, які буде зібрано на цьому турнірі, закуплять препарати та необхідні речі для онкохворих діток», – розповіла організаторка змагань Ілона Барбулов.
Аби уникнути скупчення, організатори розтягнули виступи гімнасток в часі за віковими групами. Якщо для наймолодших ці змагання стали дебютом, то в семирічної Ніколь Венгльовської з Рівного їх було вже чимало. Перед виступом дівчинка ретельно відпрацьовувала складні елементи програми, дослухаючись до порад тренера. І це дало відмінний результат. Ніколь виборола перші місця у двох видах.

«У Луцьку я не вперше, – каже дівчинка. – Була вже навіть у Польщі, й там мені вдалося здобути перше місце».
Чудову техніку під час виступів з обручем і булавами продемонструвала Анастасія Овчарова з Ужгорода та посіла перше місце в багатоборстві. А її подружці Софії Гливляс трішки не пощастило: вона стала четвертою.

«Найбільше мені сподобалося виступати з обручем, хоча з булавами також непогано», – ділиться Анастасія.

«А я краще виступила з м’ячем, ніж з обручем», – додає Софія.
З Ужгорода приїхала чимала делегація юних спортсменок. На змагання з командою часто їздять і батьки, аби підтримати своїх гімнасток.

«Ми вибрали цей вид спорту, тому що для дівчат він найкращий, – переконана мама маленької гімнастки Вікторія Гливляс. – Це грація, майстерність, впевненість у собі. На змаганнях ми завжди намагаємося підтримати наших дівчат, їздимо в різні міста України. У Луцьку – вперше. Дуже дякуємо за гарний прийом. Сподіваюся, завітаємо сюди ще не раз».
Чудові нагороди та подарунки підготували організатори турніру. Але відзначали не лише переможниць, а й усіх учасниць за їхні старання.
Це вже четвертий турнір, який відбувається за підтримки департаменту молоді та спорту Луцької міської ради та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». За вклад у розвиток дитячого спорту і вони отримали подяки від організаторів.
«Ми й надалі будемо підтримувати такі чудові змагання, – запевнила заступниця голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода. – Сьогодні – свято краси. Але всі ми знаємо, що за цим стоять титанічні зусилля, яких дівчатка з раннього віку докладають, аби стати найкращими в своєму виді спорту».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus