USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Громада Волині створить власний бюджет охорони здоров’я

19 Листопада 2014 07:00
У чотирьох областях України стартує проект «Підвищення фінансової прозорості та бюджетної підзвітності місцевих управлінь охорони здоров’я», - повідомили представники проекту на Волині.

У рамках проекту протягом шести місяців проводитимуть антикорупційний моніторинг державних закупівель у сфері охорони здоров’я в чотирьох областях: Волинській, Запорізькій, Херсонській, Чернігівській.

Мета – запровадити комплексну систему громадського контролю за повнотою бюджетних видатків з цільових програм та здійсненням закупівель розпорядниками бюджетних коштів, які відповідальні за централізовану закупівлю ліків, медичного обладнання, товарів та послуг для закладів охорони здоров`я та уразливих верств населення.

Це дозволить підвищити ефективність та прозорість використання бюджетних коштів у сфері охорони здоров’я в області.

Для досягнення мети планується також створити групу з зацікавлених громадських аудиторів, уразливих груп населення, профільних волинських громадських організацій, місцевих депутатів та журналістів, що зацікавлені даною тематикою на Волині.

Крім того, буде підготовлено громадські бюджети за 2014 та 2015 роки, сфокусованих на сфері охорони здоров’я, відповідно до методології, розробленої експертами Центру політичних студій та аналітики (Київ).

Якщо виявлятимуть факти, що можуть свідчити про порушення законодавства, такі дані поширюватимуться серед волинських ЗМІ та передаватимуться відповідальним чиновникам і правоохоронним органам області.

В області проект реалізовують представники організацій: Центр політичного аналізу та виборчого консалтингу, Правозахисна фундація «МАВІКОМ», ГО «Процвітання».

Моніторинг державних закупівель фінансується міжнародним фондом «Відродження».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
11111111111111 Показати IP 19 Листопада 2014 09:32
Ото якраз і першочергове завдання!!!!!!!!!!!!!!!Ото да з кожним днем дивуєшся,хто це все придумує і чи взагалі десь навчавсь!!!!!!!!!!!!
Оля Показати IP 19 Листопада 2014 10:39
А прозорість коштів необхідна в кожній бюджетній організації,де надаюься платні послуги.А то ніде не дають на руки квитанції про плату будь якого виду роботи.Це не обліе-це гроші ідуть в кармани декторам Головне це не хвилює контролюючи органів такий облік грошей,де гроші записуються просто на бумажках.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus