USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Лучани заколядували на «Різдвяних піснеспівах»

14 Січня 2015 14:32
У Луцьку діти та дорослі колядували, щедрували та показували святкові театралізовані вистави.

Фестиваль «Різдвяні піснеспіви» відбувся у Палаці культури міста Луцька сьогодні, 14 січня, у свято Старого нового Року.

Зі слів начальник управління культури Луцької міської ради Тетяни Гнатів, подібні заходи є дуже важливими, оскільки навіть діти з дошкільних закладів знатимуть давні українські традиції, коріння яких зміцнюється, передаючись з покоління в покоління.
«В часи великих випробувань для України ми повертаємось до духовних джерел. Зокрема, Різдво обожнює величезна кількість людей, незалежно від віросповідання, віку та соціального статусу. Співаючи колядки, як звернення то Творця, усі ми спільно молимось за мирне українське небо», - каже вона.
Так, власні щирі, але по-дорослому серйозні побажання для українців висловили й маленькі колядники – лучаночки Софія та Валерія. Дівчатка зауважили, що найважливіше, аби Україна, врешті-решт, перемогла у війні та в країні настав довгоочікуваний мир. Також вони зазначили, що не хочуть, аби українські чоловіки йшли на війну. Окрім того, Софійка заспівала колядку «Добрий вечір тобі, пане господарю».


Окрім того, діти під пильним наглядом власних художніх керівників показували вертепи. Зокрема, Уляночка Петрук розповіла, що їй дісталась роль Марії, а лялька, що у неї на руках – ніхто інший, як маленький Ісус. Дівчинка зазначила, що під час свого виступу вона співатиме колискову: «Спи, Ісусе, спи».


Загалом, у заході взяло участь 36 різноманітних колективів, починаючи від ЗОШ та ДНЗ, та закінчуючи представниками релігійних конфесій, громадськими організаціями та клубами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
) Показати IP 14 Січня 2015 22:32
діти файні)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus