USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі перевізники - проти пільговиків

28 Липня 2014 14:14
У сусідніх країнах немає такої кількості пільговиків, як в Україні. «Німці возять безкоштовно лише людей «нерозумних» та «антифашистів», - стверджує один із луцьких перевізників Андрій Грудецький, який протягом тривалого часу працював за кордоном.

Про це стало відомо під час засідання робочої групи з виконання законодавства по пільгових перевезень громадян сьогодні, 28 липня.

Перевізник нарікає на те, що для того, аби окупити вартість солярки, потрібно провезти щонайменше 13 «платних» пасажирів.

«А що ж робити, коли тільки за один маршрут біля ринку, що на вулиці Львівській, до транспортного засобу сідає 8 таких пільговиків? Я працював не лише у Луцьку, а й у Німеччині, Португалії та Франції. Повірте, там нема такої кількості пільговиків. Безкоштовно возять лише людей «нерозумних» із супроводженням та «антифашистів», які уже давно повмирали. Та й то з дотацією» - каже він.
Андрій Грудецький впевнений, що таку ж дотацію варто запровадити й у Луцьку, хоча б з метою експерименту.

Перевізникам найбільше «муляють очі» діти війни (які найчастіше користуються послугами перевізників) та діти з багатодітних сімей.

«Ми їх возимо, але таких дітей треба внести в список, що існує. Це для того, щоб не було міжусобиць між водієм і дітьми. Те ж саме стосується посвідчень, виданих міською радою, у яких зазначені робочі години пільговика. Трапляється, що таким посвідченням користуються діти. Невже діти працюють у міськраді?», - запитав пан Андрій у членів робочої групи.
На це депутат Андрій Осіпов відповів, що справді є такі люди, яким це посвідчення видали з певних причин згідно із рішенням міської ради. Серед них можуть бути й діти.

А тим часом усі проблеми, що стосуються пільгових перевезень, планують обговорити під час громадських слухань. Рішення про проведення останніх учасники засідання ухвалили одноголосно.

Разом з тим, депутату Луцької міської ради, члену депутатської групи «Новий Луцьк» Ігорю Поліщуку як досвідченому юристу, доручили від імені робочої групи підготувати звернення до Державної інспекції наземного транспорту з проханням нарешті вирішити питання щодо введення в оману споживачів, яким надаються транспортні послуги.

Ігор Поліщук закликав Луцького міського голову Миколу Романюка шукати можливості виконати закон і виявити мінімальну пошану до людей, які заслужили ці пільги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
віта Показати IP 28 Липня 2014 14:52
якщо люди заслужили пільги то треба їх шанувати і давати можливість їздити. Ніхто мабуть не хотів би бути інвалідом щоб безкоштовно їздити. А це може кожного спіткати в будь-який час чи діти чи онуки чи навіть сам. томі треба людей поважати! а от працівникам міської ради до чого пільги не розумію?!
Если до віта Показати IP 28 Липня 2014 14:55
Если люди заслужили льготы, их надо выдавать ДЕНЬГАМИ. Человек сем решит, на что их потратить.
Ольга до Если Показати IP 28 Липня 2014 15:31
Цілком згідна! Відмінити усі пільгові категорії населення в усіх транспортних засобах ( автобусах, поїздах, ТРОЛЕЙБУСАХ). Дати кожному інваліду, пенсіонеру дотацію у розмірі середнього прїзду, тобто в середньому до 100 грн у місяць. Забрати пільги у МІЛІЦІОНЕРІВ і працівників ПРОКУРАТУРИ. Яким чином вони відрізняються від пересічного працівника ( вантажника, прибиральниці, вчителя)? Отоді і буде підприємство електротранспорту в "плюсі". А то спробуйте вскочити в тролейбус у Луцьку у обідню пору біля ринків, там пенсіонери в таку облогу його беруть, що у мене проскакує думка, а чи не послати цю пільгову категорію на Схід, бо вони за 5 хв зачистили би усі міста, а то й змели б з лиця землі.
Пасажир до Если Показати IP 28 Липня 2014 15:36
Якщо буде рішення давати грошима,суди будуть переповнені позовними заявами до соціальних служб. Дитячі получити неможливо, діти війни получити не можуть навіть по рішенню апеляційного суду і.т.п. Якщо бюджету нема, то і грошей на пільги нема. А ось до водіїв питання - 1)скільки в день вони мають; 2)скільки витрачають на пальне; 3)скільки платять податку; 4) скільки тратять на запчастини і як часто; 5)як вони звітують, скільки перевезли загалом і по яких документах це можна перевірити? Ось такі прості питання. Тобто, розкрити структуру тарифу
Jul до Пасажир Показати IP 28 Липня 2014 15:46
Дуже хочете знати скільки має водій, думаєте що це золоте дно, можу розповісти. Якщо маршрут поганенький, такий як 47 або 18, то водій має влітку, коли немає людей, гривень 80 у вихідний, і 150 грн в будній день, врахуйте, що працюють вони через день. Власник автобусу після того як віддасть 100 грн за корисування маршрутом має 100 грн у вихідний і 250 грн в будній день. За ці гроші потрібно сплатити податки і відремонтувати автобус. А пільговиків перевозять 60 чоловік за добу. Таке враження, що пільговик у нас кожний другий.
Пасажир до Jul Показати IP 28 Липня 2014 16:00
Ви не відповіли на питання. Якщо 60 пільговиків за добу (кожен день?) , то скільки усього ви перевозите за день?Як часто ви ремонтуєте автобуса? Що саме і скільки коштує? Які налоги ви сплачуєте і в якому розмірі? Кому ви віддаєте гроші "за користування маршрутом"? Це саме цікаве. Може, звідси треба починати, а не з пільговиків?
Jul до Пасажир Показати IP 28 Липня 2014 16:08
Це не є великим секретом. За користування маршрутом потрібно сплачувати власнику маршруту : тролейбусному парку, АТП 10701, автомотосервісу від 100 до 120 грн за добу. Розцінки на запчастини можна подивитися в інтернеті.
Пасажир Показати IP 28 Липня 2014 16:02
І ще одне питання - якщо всі пільговики почнуть сплачувати за проїзд, ви будете сплачувати більші податки? Чи просто зростуть ваші статки?
Jul до Пасажир Показати IP 28 Липня 2014 16:14
Тоді з"явиться можливість в майбутньому придбати нові автобуси. Зараз це взагалі нереально.
Пасажир до Jul Показати IP 29 Липня 2014 09:02
Не смішить людей
Ігор Показати IP 28 Липня 2014 16:16
Переходу на адресні допомоги поки що не передбачається, а проблема є і її потрібно вирішувати зараз. А поки Україна перейде на адресні допомоги, то такі категорії як діти війни, ветерани праці і деякі інші можуть просто зникнути, бо наймолодшій людині з категорії діти війни зараз близько 70 років.
Вовк до Ігор Показати IP 29 Липня 2014 08:41
Повірте вони не зникнуть, вони будуть і через 10 і через 20 років, така вже у нас система!
віра Показати IP 28 Липня 2014 16:27
Пільговики катаються туди сюди, як навіжені, бо безплатно.Щось з цим треба робити! Адресна грошова допомога - тільки це б вирішило питання, бо не всі,кому положено, можуть іздити, знову ж перевізники не будуть обділені, та і в транспорті буде вільніше для працюючих
аяяй Показати IP 28 Липня 2014 16:45
я теж постійно спостерігаю в маршрутних таксі, коли їду на , роботу заходять в маршрутку мої колеги які на пенсії і ще працюють ї в них теж пільги ! мають пенсію зарплату ще й безкоштовно їздять!
Пасажир до аяяй Показати IP 29 Липня 2014 09:13
Коли ви, шановна, станете пенсіонеркою, тоді поміняєте свої погляди на це питання на 180 градусів. Будете хворіти, будете потребувати дорогих ліків, лікування в лікарнях, тарифи в ЖКГ будуть зростати і далі, продукти харчування будуть дорожчати і вашої пенсії вистачить хіба що на валідол. І тоді ви від пільг ніколи не відмовитесь на користь водія маршрутки. Я не розумію - квитки ніколи не дають, а тільки стогнуть, як їм погано живеться. Вони ж ніколи не звітують письмово, хоча і намалювати на папірі можна що завгодно, особливо те, що вигідно
Пасажир Показати IP 28 Липня 2014 16:46
Чесно кажучи, уже цей маршрутний вереск набрид. Дуже вже муляюють пільговики тим маршрутчикам. Як на мене, то їх не так уже і багато. Я користуюся маршрутом 25, їдучи із МКС на 40-й, пільговиків бачу вкрай рідко. Тут розказали скільки заробляє водій "цитую 150 грн. в день на поганому маршруті" а тепер помнож на 30 дн., а візьміть "дуже добрий маршрут" і порівняйте заробіток вчителя, викладача або лікаря. Тим паче, сьогодні, коли в країні війна, коли вашим маршрутом користується мати, яка втратила сина, який поклав своє життя, щоб ви заробляли на добрих і поганих маршрутах, то нічого страшного не буде, коли ви будете перевозити пільговиків. І взагалі, дуже давно уже Романюк розказує, що пора витіснити маршрути, які забруднюють середовище, тролейбусами. То вже пора це ввести в дію і люди з задоволенням будуть користувати тролейбусами. Тільки , напевно, не всім це вигідно?????
Jul до Пасажир Показати IP 28 Липня 2014 16:56
Уважно читай коментар: водії працюють через день. А ти проклади тролейбусні лінії за свій рахунок по всьому місту, то й будуть користуватися. В бюджеті на це грошей нема.
voliynianka до Пасажир Показати IP 28 Липня 2014 18:11
так маршрутний вереск набрид! І пільговики набридли! Це не пільга - це халява! підприємству електротранспорту держава не компенсує їхній проїзд. Люди місяцями без зарплати - у них теж сімї, діти. Школярі мають платити за проїзд( а вони ще нічого не заробляють!), а пільговики - ні?! Вчора їхала з 40кварталу тролейбусом№8 до драмтеатру - за проїзд розрахувалось 6 чоловік, а решта- пільговики! (тролейбус був майже повний!)В якій країні є стільки пільговиків?! пільговиками можуть бути лише інваліди! решта пільговиків - ДАРМОЇДИ!!!
Ростислав Показати IP 28 Липня 2014 16:54
Пільговикам потрібно видавати проїздні документи (білети, чи електронні проїздні) по яких він мав би право проїзду в день певну кількість разів. А перевізники мали підставу для підтвердження своїх витрат на пільговиків. А те що перевізники заробляють100-250 грн.в день це - цілковита нісенітниця. Ще жоден не покинув цей бізнес, а тільки привикли заробляти все й відразу. Нехай Андрій Грудецький розповість яка рентабельність закордонних підприємців.
КЕЙТ Показати IP 28 Липня 2014 17:48
я сама інвалід 2 групи ,пережила рак .Маю пільги в тролейбусі ,але ними некористуюся ,бо мені стидно мені 36 рокіів ,такпенсію получаю .,але нею я і плачу за ,той проїзд .А за діти війни , я вам так скажу ,в мене сусіди " діти війни і ще переселинці -забужани " платтять за послуги 50 %,батьки їхні не воювали ,ховалися ,ще діти родилися тут на Україні .і їм зробили що вони переселенці.Вони мають на це право НІ.В нас треба добре перебрати ,хто має право ,а хто ні .На пільги
Пільговикам Показати IP 30 Липня 2014 12:18
На тролейбус пільговиків, а то в маршрутки пруться, щей місце уступи! Нема куди їм спішити! Шкода, старенькі, на автобусі, тролейбусі хай їдуть, нічого страшного!
дмитро Показати IP 15 Жовтня 2014 22:34
Те що перевізники мають дохід більший чим показують сумніву не викликае .А от чому не цікавить людей незаконний дохід лікарів ,викладачів,продавців,юристів ,хабарників при вступі на навчання, роботу ітд .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus