USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Річниця Дня гніву у Луцьку: що вимагали активісти від Гунчика

19 Лютого 2015 17:45
Узгодження голів РДА з громадою, діалог з людьми, нові кадри у владі та звіт за зроблену роботу: вимоги та зауваження до голови Волинської облдержадміністрації висунули учасники акції «Непокаране зло зростає».

Звернення до голови ОДА активісти вирішили занести 19 лютого у рамках акції «Непокаране зло зростає».

Декілька десятків активістів пройшли пішою ходою проспектом Волі до будівлі облради. На місці не обійшлося без конфлікту та взаємних звинувачень з представниками інших громадських структур (йдеться про «Автомайдан Волині» Сергія Похи, представники якого чекали поблизу входу).

Юрба активістів пройшла в будівлю, де в коридорі перед дверима приймальні голови ОДА представники громади спілкувалися з Володимиром Гунчиком. На початку зустрічі він закликав усіх вшанувати загиблих торік на Майдані хвилиною мовчання. До слова, хтось з учасників акції приніс із собою банер із написом «Побігунчик-побрехунчик ПБГ ПНХ».

Громадський діяч Михайло Шелеп зазначив, що активісти мають питання як до київської, так і до обласної влад. Він наголосив, що жоден вбивця та кат, який калічив людей на Майдані та віддавав злочинні накази, досі не покараний. Він закликав губернатора «працювати для людей» - чиновники ОДА, мовляв, повинні самі бігати за волонтерами та допомагати їм, а не писати відписки. Також активіст підкреслив, що хоче, щоб чиновники враховували позицію громади під час прийняття важливих рішень.

З його слів, волонтери та громадські активісти усе змушені робити самі, без підтримки влади. На це Сергій Поха запитав його «а ви що зробили особисто? Найпростіше скинути на когось!». Його вислови інші учасники акції назвали провокацією та закликали присутніх правоохоронців «звернути увагу на провокатора».

Михайло Шелеп розповів, що відомо про те, що в ОДА існувала раніше структура, що стежила за діями активістів, проплачувала матеріали в ЗМІ, і запитав Володимира Гунчика, чи покараний хтось із чиновників за це. На його думку, голова ОДА може ініціювати серед правоохоронців вирішення цього питання. Звернення, у якому перелічені питання до голови облдержадміністрації, передали йому особисто. Зі слів активістів, змін у владі на Волині не помітно.
Володимир Гунчик відповів, що влада – це народ, ті люди, яким надали право виконувати певні функції. Якщо ці функції йдуть в розріз із законодавством, влада, мовляв, звертається до народу за сприянням. Він зауважив, що учасники акції хочуть його принизити, але це, мовляв, не вдасться та запевнив, що не ховається від громади у кабінетах.

На це присутні звинуватили його у демагогії. Так, нагадали про громадські слухання, які мали б відбуватися перед призначенням на посаду голів райдержадміністрацій. Він відповів, що призначення голів РДА – компетенція президента, подання йому подає голова ОДА, а громада бере участь у виборах депутатів різноманітних рівнів.

«Чому Ви повертаєте на посади регіоналів, члена Сильної України Козака?», - обурювалися активісти.

Володимир Гунчик відповів, що Віктор Козак не є членом Партії регіонів.

Запитували, чому нині не відбуваються громадські слухання.

Він зауважив, що після того, як про голову Луцької РДА сказали, що він має зв'язок з регіоналами, кандидатуру зняли одразу.

«Я почув громаду! І таких випадків уже є не один. Якщо у вас є ті чи інші пропозиції по кандидатурах, то вони були призначені не мною, а в лютому 2014 року так званою об’єднаною опозицією, жоден керівник управлінь не призначений мною, вони всі залишилися з 2014 року. Виникає питання, чому тоді, коли їх призначали, громада не вплинула на цей процес?», - зазначив Володимир Гунчик.
З його слів, на посади призначили людей за партійними квотами. Він просив надавати пропозиції щодо того чи іншого чиновника і він, мовляв, ставитиме питання про те, що чиновник не відповідає займаній посаді.

Він повідомив, що на підтримку подання про призначення голови Володимир-Волинського району Собіпана 85 підписів.

«В кого ще я повинен запитати, щоб отримати відповідь?»,- обурився голова ОДА.

«А тисяча може не хоче!», - заперечували активісти.

На це Володимир Гунчик відповів, що не розуміє вислів «запитайте всіх». Він повідомив, що відбулася перевірка діяльності Луцької РДА, де виявили факт зловживання на суму 60 тисяч гривень одним із працівників, попри те, що раніше були проведені громадські слухання щодо голови РДА. Активісти заперечували, називаючи Юрія Цейка «нормальним керівником», який не крав цієї суми.

Голова ОДА зазначив, що зловживання допустили його підлеглі, тож він за це відповідальний.

Спілкуванню з ним заважали постійні словесні перепалки активістів між собою. Так, зрадниками і тітушками назвали представників «Автомайдану Волині» активісти інших революційних організацій. Стримати емоції закликав присутніх активіст Павло Данильчук, який визнав, що єдності між громадськими організаціями наразі немає, проте не потрібно залучати до акцій тітушок.

«Де ви бачите тітушок? Ви зрадники, тому що ви розхитуєте ситуацію!», - обурювався Сергій Поха.

Після того, як стало зрозуміло, що конструктивний діалог між головою облдержадміністрації та активістами неможливий, для того, щоб зупинити чергову промову Володимира Гунчика, активісти хором заспівали Державний Гімн України. Цим завершилося спілкування учасників акції «Непокаране зло зростає» з головою ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 19 Лютого 2015 18:01
На вигляд здорові молоді чоловіки. Але патріотизм проявляють в тилу.
Волинянин Показати IP 19 Лютого 2015 18:36
Знайома картинка.Сильно багато бажаючих на обмаль посад.Та і для військкомата пригодиться картинка."На манєжє всє тє жє".
ванга Показати IP 19 Лютого 2015 20:15
Яке безчинство, який гріх! Вони розходжують по вулицях, посміхаючись, здорові, як бики. І будуть казати, що їм не дають повісток, а вони просто відкупилися і показують свій награний патріотизм.Чому ж ви, хлопці, не на передовій, не з правжніми патріотами, які захищають свою країну, які, може, і не хотіли воювати, але їм принесли повістки, і у них не має "спини", як у цих патріотів. І вони поїхали на Схід, а ці ходять, гуляють і показують цей цирк, нікому не потрібний. Сором та позор таким патріотам!!!!!
гунчику Показати IP 19 Лютого 2015 20:47
петрович наденьте этим бовдурам по шине на голову и в ато отправте.паша уже настоящий воин с азрвского моря то может сепаров погонит
вв Показати IP 19 Лютого 2015 21:00
Регіонал Собіпан назбирав 85 підписів на свою підтримку із 60-ти тисяч населення міста та району,цікаво це багато чи мало?
активісти Показати IP 19 Лютого 2015 21:14
5 раз за того ригіонала підписалась Чайковська,5 -Тарликов, по 3 -Грек і Карпук а решту підписів наксерив Залуцький .
до данильчука і шеле Показати IP 19 Лютого 2015 21:52
стидоба за весь цей цирк, його ж використають знову знову пропагандисти проти нас... ехе ех. де жа вю
Анонім Показати IP 19 Лютого 2015 22:15
цирк поїхав , а клоунів забули. було б дуже смішно, як би не так печально.
Оля Показати IP 19 Лютого 2015 22:25
А Гунчик може спокійно розмовляти з людьми? Коли до нього приходять люди, то завжди виходить розмова з напором, а може пора навчитись розмовляти спокійно, виважено, бути дипломатом. Розумію, що вам не подобаються такі візити, але це ваш обов'язок спілкуватись та дослухатись до людей Волині.
Толя Показати IP 20 Лютого 2015 08:42
А не здається вам, що розмовляти навчитись повинні ті хто приходять?! А то тільки і вміють нахрапом все брати, мегафонами, криками... Лаври Гузя спокою не дають? Шелеп повістку отримав?!
Альо Показати IP 20 Лютого 2015 10:42
Не позорьтесь, не берыті вже з собою хоч того д*біла, що з прапором кожн акції попереду всіх іде і в камеру постійно лізе. Бо псує весь "шик" таких заходів
район до вв та актив Показати IP 15 Березня 2015 12:37
За Собіпана підписалися сільські голови, громадськість району, а не Чайковська, Карпюк, Грек чи Залуський. Людина на своєму місці, має свою думку, повагу громади району, сільських голів, депутатів райради та працівникіа РДА. А тому на даний час ще працює і забезпечує життєдіяльність району. І ніяких агітацій щодо партії регіонів не проводив. І в загалі причому тут місто, як в нас свій район. А Гунчику треба звернути увагу на думку району, а не міста.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus