USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Через 5 років тяганини засудили волинського суддю-хабарника

17 Березня 2017 17:12
Апеляційний суд Рівненської області відхилив апеляційну скаргу сторони, що представляла інтереси судді Ківерцівського районного суду Волинської області – Івана Підгорного.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, Апеляційний суд Рівненської області, приставши на позицію прокуратури Волині, відмовив у задоволенні апеляції сторони захисту та залишив у силі вирок Млинівського районного суду від 25 квітня 2016 року, яким визнано винним та засуджено за ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (в редакції, що діяла на час вчинення правопорушення), суддю Ківерцівського районного суду Волинської області.

Прокурори у суді довели, що служитель Феміди у червні 2010 року одержав неправомірну вигоду в сумі 3500 грн за прийняття "правильного" рішення у цивільній справі, яка перебувала в нього на розгляді.

Судді призначили покарання у виді 5 років позбавлення волі з відбуттям покарання в кримінально-виконавчій установі, з позбавленням права обіймати посади судді та посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, в державних установах строком на 3 роки та з конфіскацією 1/6 (однієї шостої) частини майна, що є власністю засудженого.

Рішення суду набрало законної сили.

Нагадаємо, загалом судова тяганина тривала близько п’яти років. Правоохоронці та судді не могли посадити за грати Підгорного. Його представник, адвокат Віталій Столярук казав, що у справі недостатньо доказів, аби довести вину Підгорного.

До речі, будучи під слідством, суддя Підгорний вів судові засідання. Щоб перешкодити цьому, до нього у службовий кабінет навідувалися місцеві громадські активісти. Таким чином, вони унеможливили судді під слідством чинити «правосуддя».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Березня 2017 17:43
жлоб одним словом! тому там йому місце

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus