USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян допустять до використання бюджетних коштів

26 Вересня 2014 09:23
Шляхи та інструменти здійснення громадського контролю за використанням бюджетних коштів запропонували у громадській раді при Волинській облдержадміністрації.

Про це йшлося під час засідання громадської ради 25 вересня.

Як повідомив голова комісії громадської ради з питань економічного розвитку, інвестицій, сільського господарства та ЖКГ Василь Дутко, нещодавно відбулися перші слухання щодо шляхів громадського контролю за використанням бюджетних коштів. У слуханнях взяли участь спеціалісти, вчені, фахівці, розпорядники бюджетних коштів, представники облдержадміністрації. Під час заходу проаналізували виконання дохідної частини бюджету України. З його слів, доля місцевих бюджетів у зведеному бюджеті становила у 2013 році 23%, в той час, як норма для європейських країн – 40-60%. Обласний бюджет Волині дотаційний на 87%, а доля Волині у зведеному бюджеті України лише 0,6%, водночас на теренах Волині мешкає 2,2% населення України. Член громадської ради звернув увагу на те, що бюджет України потребує децентралізації, громадського контролю та механізмів, які унеможливлювали б його викривлення.

Громадська рада прийняла рішення рекомендувати голові ОДА Володимиру Гунчику забезпечити доступ громадськості (науковців, недержавних громадських організацій та об’єднань та інших фахівців ) до процесів формування, розгляду, затвердження та виконання бюджету Волині на 2015 рік. Також рекомендують активізувати процес обговорення законодавчих ініціатив щодо децентралізації влади в частині формування та наповнення місцевих бюджетів, ініціювати проведення міжнародних та національних зустрічей з метою обміну досвідом щодо пошуку оптимальних шляхів щодо здійснення громадського контролю за використанням бюджетних коштів та забезпечити щорічні публічні звіти керівників фінансових органів влади на місцях щодо підсумків діяльності відповідних органів влади за участю представників громадських рад, об’єднань та профспілок. Окрім цього, рекомендують забезпечити суб’єкти громадського контролю які здійснюють фінансову експертизу програм, проектів та планів доступом до публічної інформації, яка відображає зміст та наповнення останніх.

Члени ради ухвалили проект рішення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
НІНА ЛОГІКА Показати IP 26 Вересня 2014 09:56
Дотаційний, бо все по блату та по карманам!!!
Анонім Показати IP 26 Вересня 2014 10:01
Ага! Таких як Дильов, Гоцалюк... тільки допусти до грошей!:))) Де це бачили і в якій країні, щоб громадськи ради, об'єднання... втручались у бюджет?! Вже взвгалі дах зносить? Там професіонали, спеціалісти, економісти... справи роблять, а не "стрибуни" з вулиці!!!
Лучанин до Анонім Показати IP 26 Вересня 2014 14:04
То у Европі так, там любий хлоп любого чиновника питає про все, і той каже, а внас народ темний не звик до такого от і дивуеться.Там навіть принцеси штрафи платять поліціі, а у нас суспільство анонімних дебілів-самі від себе скриваемо що дебіли-так звикли так простіше, а "профі" крали та далі хочуть це робити
іван Показати IP 26 Вересня 2014 10:50
екномісти хренові. спочатку з регіонів все забирають в столицю, а потім роздають і кажуть, що дотацйні волинь, тернопіль й інші. якщо ми такі дотаційні, то хто ж нас годує (донбас не пропонувати, вже "нагодував")? спочатку все забирають, а потім видають кому треба - і виходими, що ми дотаційні. ці цифри - хрень собача.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus