USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Розкол в Опоблоці може не відбутися, - експерт

19 Січня 2017 22:56
Конфлікти всередині Опозиційного блоку можуть бути, але, швидше за все, здоровий глузд у його лідерів візьме гору, і цю політичну силу не будуть ділити на декілька.

Таку думку висловив заступник генерального директора з аналітичної роботи - директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко кореспонденту Укрінформу.

"З політичної та електоральної точки зору розділення цієї політичної сили буде навряд чи вигідним. І раніше з’являлися аналогічні чутки, що вони збираються розійтися. Я думаю, що конфлікти, звичайно, можуть бути, але інстинкт самозбереження та утримання власної фракції та єдиної поки що політичної сили візьме гору, тому такого розколу, очевидно, не відбудеться. Принаймні поки що", - сказав Якименко.

Він підкреслив, що на сьогодні інформація про ймовірний розпад сили є лише чутками. В той час самі представники фракції Опоблоку заперечують наявність розколу всередині цієї політичної сили та її розділення на дві партії.

Звісно, відзначив Якименко, в Опоблоці є декілька лідерів, на яких орієнтуються певні групи депутатів і партійні організації, інтереси їх можуть не збігатися.

"Враховуючи те, що партія веде своє походження від Партії регіонів, звичайно, там були свої лідери, деякі з них зараз впливають на фракцію та представлені в її діяльності. Ще тоді, коли Партія регіонів припиняла своє існування, були розмови про те, щоб частина залишилася там (у ПР — ред.), а частина перейменується в Опоблок", - нагадав директор політико-правових програм Центру Разумкова.

Звичайно, підкреслив він, політичні сили вже мають думати про підготовку до майбутніх парламентських виборів і шукати найбільш вигідну для себе конфігурацію. "Що стосується Опоблоку, то тут я дотримуюся думки, що партія не буде ділитися на різні сегменти, оскільки поки вони можуть утримуватися серед лідерів електоральних симпатій саме тому, що акумулюють колишній електорат Партії регіонів в одній політичній силі", - сказав Якименко.

За його словами, уже з’явився паралельний проект - партія "За життя" Рабиновича і Мураєва, яка також, на думку Якименка, орієнтуватиметься на той самий електорат. "Але поки це не призвело до зменшення рейтингів самого Опозиційного блоку", - додав експерт.

Як повідомлялося, у ЗМІ обговорюється інформація про те, що в Опозиційному блоці назріває розкол. За даними джерел журналістів, найближчим часом через конфлікт народного депутата Сергія Льовочкіна з олігархом Рінатом Ахметовим політична сила розділиться на дві частини. Але члени фракції Опоблоку запевняють, що вони єдині як ніколи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus