USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Затурцівській ОТГ відбулося перше сесійне засідання

6 Січня 2018 13:09
В Затурцівській об’єднаній територіальній громаді провели перше сесійне засідання новообраної ради. Під час сесії депутати сформували фракції, обрали секретаря ради, а також голів і членів постійних комісій та виконавчий комітет ради.

Нагадаємо, вибори в Затурцівській ОТГ відбулися 24 грудня 2017 року. До складу ради увійшли 22 депутати, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

На першій сесії обранці громади відразу сформували 3 депутатські фракції: «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП», «ВО «Батьківщина» та «Аграрної партії». До фракції «УКРОП» увійшло 8 депутатів ОТГ. Це Віктор Творовський, Володимир Ілиняк, Наталія Даніляк, Тарас Морозовський, Людмила Бощук, Світлана Карабіна, Сергій Подаш та Михайло Савчук. Головою фракції обрали Тараса Морозовського.

Крім того, під час сесії сформували три депутатських комісії: бюджетну, земельну та комісію освіти. Головою земельної комісії депутати обрали укропівця Тараса Морозовського.

«Головним своїм завданням як депутата і керівника земельної комісії я ставлю навести лад із земельними ділянками в об’єднаній громаді. Як виявилося, в цій сфері дуже багато проблем. Одна з них це те, що багато територій не зазначені на жодній карті і ніяк не обліковуються. Також варто звернути увагу на те, як надаватимуться землі учасникам АТО. Переконаний, що ми зможемо навести лад у цій сфері і зробимо так, аби люди хотіли жити в нашій громаді», – каже Тарас Морозовський.

«Переконаний, що Затурцівська ОТГ буде успішною, адже у неї є великі перспективи для розвитку. Звісно, перед новообраними депутатами стоїть дуже багато проблем, які потребують негайного вирішення. Це і бюджетні питання, це ремонт доріг у громаді, розподіл і узаконення землі, це доведення до ладу приміщення недобудованої лікарні і створення нових структурних підрозділів. Я впевнений в тому, що люди обрали достойних депутатів, які будуть працювати на благо громади, а ми, як депутати обласної ради будемо всіляко сприяти тому, аби Затурцівська ОТГ стала зразком для усіх інших», – наголосив депутат Волинської обласної ради, голова фракції УКРОП у Волиньраді Вячеслав Рубльов.

Також під час сесії сформували склад виконавчого комітету Затурцівської ОТГ. До нього увійшли 15 мешканців громади. Одним із членів виконкому депутати обрали Юрія Ковальчука, який балотувався на голову Затурцівської ОТГ та здобув другий результат на виборах. Наразі, в сесійному засіданні оголосили перерву до 19 січня. За цей час депутати повинні опрацювати бюджет майбутньої об’єднаної громади.

Керівник Локачинської районної парторганізації УКРОПу Василь Демидюк став заступником голови Затурцівської об’єднаної територіальної громади. Його кандидатуру запропонував голова ОТГ Володимир Патійчук.

За відповідне рішення проголосувала більшість депутатів новоствореної громади.

«Посада заступника голови ОТГ – це важка робота, бо її основний масив – це господарські справи, – каже Василь Демидюк. – Першим ділом хочу створити сайт ОТГ, щоб мешканці громади і депутати могли подивитися питання, які виноситимуться на сесію, голосування депутатів, виконання бюджету, оголошення і так далі. Водночас, будемо налагоджувати роботи по проектах, по розподілу функцій різних управлінь. Щиро радий, що депутати довірили цю посаду саме мені, але сподіваюся, що досвід допоможе».
«Василь Ілліч – досвідчений управлінець, працював на посаді голови Локачинської районної ради. Впевнений, що він може значно покращити життя громади. Вірю, що спільно із депутатами ОТГ і з депутатами обласної ради будемо працювати над покращенням ситуації в Локачинському районі», – підкреслив Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus