USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нардепи від УКРОПу просять розслідувати використання коштів держбюджету для агітації за Порошенка

19 Березня 2019 10:12
Народні депутати від УКРОПу звернулись до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням доручити Національній поліції розслідувати факти можливого незаконного використання коштів державного бюджету з метою агітації за кандидата на пост президента України Петра Порошенка.

Про це ідеться у відповідному депутатському запиті, який підписали укропівці Тарас Батенко, Ірина Констанкевич, Валентин Дідич, Олександр Дубінін та Віктор Шевченко, повідомляють на сайті нардепа Ірини Констанкевич.

«Звертаємося до Вас із проханням надати необхідні доручення щодо ретельної перевірки фактів законності використання бюджетних коштів, передбачених для функціонування Ради регіонального розвитку, на друк та доставку агітаційних матеріалів. Також просимо перевірити факт незаконного збирання посадовими особами Ради регіонального розвитку персональних даних громадян України. Просимо взяти під особистий контроль розслідування цієї інформації», – зазначається у запиті.

Укропівці повідомляють, що зі ЗМІ вони дізналися про надсилання мешканцям Львівської області листівок з інформаційними матеріалами від президента України, у яких ідеться про напрямки перспективного розвитку регіону на 2019-21 роки. Матеріали розробила та надрукувала Рада регіонального розвитку, до них додається анкета й конверт зі зворотною адресою.

«Людей закликають відповісти на п’ять абстрактних питань на кшталт «які проблеми держава має вирішити у вашому регіоні». Але перед цим просять вказати свої персональні дані, включно з адресою проживання та мобільним телефоном», – пояснюється в документі.

На думку нардепів від УКРОПу, поширення такої друкованої продукції є маніпулятивною передвиборчою агітацією та збором даних потенційних виборців.

«По-перше, людям за три тижні до виборів зайвий раз нагадують про діяльність Петра Порошенка, що можна вважати непрямою агітацією. По-друге, з огляду на те що громадянин надсилає листа із зазначенням свого номера телефону, не виключено, що перед виборами людину намагатимуться переконати віддати свій голос за чинного президента», – заявили нардепи.

Крім того, автори документа звернули увагу, що мінімальний тираж дороговартісних анкет становить 730 тис., карт – 20 тис., брошур – 5 тис. екземплярів.

«Звісно, під час виборчих перегонів у кожного політика свої методи боротьби за електорат. Хтось діє чесно й відкрито, хтось шукає обхідні шляхи. Але такої зухвалості ще не було за всі роки незалежності. Ніхто з попередників Порошенка не дозволяв собі проводити агітацію коштом платників податків», – зазначили укропівці.

Народний депутат Ірина Констанкевич наголошує, що вся передвиборча кампанія Порошенка супроводжується скандалами, брудними піар технологіями та використанням адмінресурсу, однак вже 31 березня гідну оцінку цьому зможуть дати українці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus