USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Джо Байден офіційно став 46-им президентом США. Відео

20 Січня 2021 19:20
20 січня у Вашингтоні на сходах Капітолія, де засідає Конгрес, відбулася інавгурація 46-го президента США Джо Байдена під охороною тисячі бійців Нацгвардії.

За подією увесь світ спостерігав онлайн, передає ТСН.

Джо Байден і віцепрезидентка Камала Гарріс склали присягу на західній терасі Капітолійського пагорба. Усі офіційні урочистості лишилися незмінними. Але кількість гостей була значно обмежена, як і формат самого заходу.

Присягу президент США склав на Біблії, а після глава держави звернувся до нації з інавгураційною промовою, у якій новобраний президент озвучив головні меседжі політики нової адміністрації.

"Я урочисто присягаюсь, що буду сумлінно виконувати обов'язки президента Сполучених Штатів, оберігати й захищати Конституцію США", - проголосив традиційні слова Джо Байден під час вступу на посаду.
Потім Байден виголосив промову, у якій згадав мирну передачу влади й те, що американці – визначна нація, яка пройшла великі випробування, але є ще багато викликів. Згадав він й про коронавірус, який забрав більше життів, аніж віддали американці за час Другої світової війни. За його словами, зараз, як ніколи, нація потребує єдності.
56-річна Гарріс стала першою жінкою і першою американкою африканського, ямайського і південноазіатського походження на посаді віце-президента США.

Після штурму Капітолія було ухвалено рішення про посилення заходів безпеки, щоб уникнути провокацій і терактів. Капітолій і Білий дім огороджені бар'єрами, потрапити на інавгурацію можна було тільки за квитками. Головні локації охороняли понад 20 тисяч військових зі зброєю. Тимчасово припинили роботу понад десять станцій метро.

Також на цьогорічні урочистості значно вплинула пандемія і основна частина відбувалася онлайн, щоб не наражати гостей, зокрема, 78-річного вже вакцинованого главу держави, на небезпеку зараження коронавірусом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Українець Показати IP 20 Січня 2021 20:04
Вибачте що пропустив інавгурацію президента Землі, доїдав якраз голубці та шубу в літній кухні, а там інтернет не тягне....
Лучанин до Українець Показати IP 21 Січня 2021 11:59
Полюбляєш голубці з хутром? Побережи шлунок
ВІРУС Показати IP 20 Січня 2021 22:17
ТО ПОСТІЙНО ТОВКЛИ ПРО COVID19,А ТЕПЕР БУДУТЬ МОЛОТИ ПРО ЦЬОГО СТАРОГО П**ДУНА.
Лучанин Показати IP 21 Січня 2021 07:21
Скрепоносним лаптєногим приготовитись страждати
Артилерист Показати IP 21 Січня 2021 09:41
Чути розриви пуканів з московії
777 до Артилерист Показати IP 21 Січня 2021 10:37
Та не.не из Москвы.тебе туда не добраться.это твой от радости лопнул.
Артилерист до 777 Показати IP 21 Січня 2021 11:56
Твоя снігова нігерія мені на х не треба. А що мокша , знатно в тебе підгорає. Страждай мовчки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus