USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У США почали розслідування проти сина Байдена. Його підозрюють у податкових злочинах

10 Грудня 2020 09:55
Син кандидата у президенти США Джо Байден, Гантер Байден, заявив, що перебуває під слідством у справі щодо сплати податків.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на BBC.

Байден-молодший заявив, що дізнався про справу лише у вівторок, 8 грудня. Розслідування проти нього ведуть федеральні прокурори зі штату Делавер.

Гантер Байден зазначив, що ставиться до справи «дуже серйозно», але впевнений, що об'єктивне розслідування покаже, що він вів свої справи законно та належним чином, в тому числі за допомогою кваліфікованих податкових консультантів.

Сам кандидат у президенти Джо Байден вже оприлюднив офіційну позицію щодо справи проти його сина. Він заявив, що пишається Гантером, а ця справа тільки «зробить його сильнішим».

Водночас за даними телеканалу Fox News (прихильного до чинного президента США Дональда Трампа) цю справу проти Гантера Байдена відкрили ще у 2018 році. За інформацією журналістів, вона ніяк не стосується заяв Трампа та інших республіканців щодо можливої корупції Байдена-молодшого, зокрема і під час його роботи в Україні.

Хто такий Гантер Байден?

Гантер Байден — молодший син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. В Україні він відомий тим, що з 2014-го до лютого 2019-го років він працював у раді директорів української газовидобувної компанії Burisma, яка належить ексміністру екології Миколі Злочевському. І саме через це у Байдена-старшого зараз проблеми. Нинішній президент Дональд Трамп звинувачує демократа у корупції.

Річ у тім, що коли Байден був віцепрезидентом і курував політику США щодо України, він погрожував скасувати грошову допомогу Києву, якщо не буде звільнений генпрокурор Віктор Шокін. Це особисто підтверджував і сам Байден, стверджуючи, що Шокін гальмував антикорупційні розслідування в Україні.

На думку Трампа і його прихильників, Байден таким чином хотів зупинити розслідування проти Burisma, де працював його син. У цьому, за версією президента США, і полягав нібито конфлікт інтересів

Та офіційно ані Джо Байдена, ані його сина ні в чому не підозрюють, «справи проти Байдена» не існує ані в Україні, ані в США, а факти, що розслідували у справах Burisma, не збігаються із періодом роботи Байдена-молодшого у раді директорів компанії.

Як повідомлялося раніше, у 2019 році матеріали з «компроматом» на сина кандидата у президенти США Джо Байдена намагалися продати в Україні за $5 мільйонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бай бай ден Показати IP 10 Грудня 2020 11:27
Пєтруха і Зєля врятували штати. Героїв США їм!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus