USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З потенційним консулом Польщі в Луцьку МЗС провело «виховну бесіду»

10 Листопада 2016 17:03
З Генконсулом Польщі у Львові та ймовірним консулом Польщі в Луцьку Вєславом Мазуром МЗС провело «виховну бесіду» щодо його висловлювання про Степана Бандеру.

Про це написав екс-міністр охорони здоров'я, народний депутат України Олег Мусій у Фейсбук.

Як зазначається у відповіді МЗС, Вєслав Мазур визнав свою неправоту і запевнив, що антиукраїнська риторика більше не повториться (незалежно від його переконань).

Окрім того, у МЗС переконують, що будуть відслідковувати його дії і заяви, щоб визначити чи доцільно Мазура затверджувати Генконсулом Польщі в Луцьку.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що на комісії польського Сейму у справах еміграції та зв'язків з поляками за кордоном 21 вересня Вєслав Мазур назвав Бандеру бандитом і сказав, що українці мало обізнані з історією.

Окрім того, раніше йшлося, що Вєслав Мазур може стати новим польським консулом у Луцьку. Він залишить посаду Генерального консула Республіки Польща у Львові.

Довідка:

Вєслав Мазур очолював Генеральне консульство Республіки Польща у Львові з листопада 2015 року. В 2006 році він прибув до Одеси в якості керівника польського диппредставництва у цьому місті. В 2010 році відкрив Генконсульство Польщі у Севастополі. У 2014 році, після анексії Криму Росією, консульство припинило роботу у автономії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Володимир Чірко Показати IP 10 Листопада 2016 17:32
Я вже НЕ поважаю такого претендента наконсульске місце
Jan Показати IP 10 Листопада 2016 17:33
Wiecie co P. konsuł o tym myśli ? Ze Was w du*ie ma ! Sami problem wymyślili , sami sprostowanie napisali ! de*ile !
Анонім Показати IP 10 Листопада 2016 18:22
екс-міністр охорони здоров'я, народний депутат України Олег Мусій у Фейсбук. ЦЕ ВІН З ТИМ КАНДИДАТОМ ЗА ПИВОМ СПІЛКУВАВСЯ??? ДЕ ПОЗИЦІЯ ДЕРЖАВИ ЧИ ЗНОВУ КОКТЕЛЯМИ ВСЕ ВИРІШУВАТИМЕТЬСЯ?
луцьк Показати IP 10 Листопада 2016 18:55
правильно сказав..перекрутили історію на свій лад...ще е живі свідки тих подій....
нелучанин Показати IP 11 Листопада 2016 12:34
оголосити того мазурика персоною нон-грата

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus