USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

10 з 17 нардепів «Волі народу» голосували за диктаторські закони 16 січня

18 Вересня 2017 19:57
Більша половина депутатської групи «Воля народу», яка найближчим часом поповниться екс-регіоналом Олександром Супруненком, голосувала за диктаторські закони 16 січня 2014 року. За це вони не лише не понесли покарання, але й успішно переобрались і продовжують політичну кар’єру, об’єднуючись з колишніми членами партії Януковича.

Після публікації Інформаційного агентства Волинські Новини «Івахів і Мартиняк об'єднались з екс-регіоналом, якого хочуть позбавити недоторканності» в редакцію звернувся Олександр Супруненко з проханням надати повну інформацію, щодо нього та його брата. Фактично, нардеп не спростовує наведені в публікації факти, а лише уточнює окремі епізоди.

Зокрема, Супруненко не заперечує своє членство в Партії Регіонів, проте переконує, що з 2010 року «неодноразово висловлював невдоволення політикою ПР та жадібністю знахабнілої команди Януковича, яка почала переслідувати опозиційних політиків та займатися здирництвом з підприємців».

Suprunenko's letter from volynnews


В публікації, яка містила інформацію журналістів «Української правди» йшлося про те, що брат Супруненка - В'ячеслав - колишній зять екс-мера Києва Леоніда Черновецького, підозрювався у розбійному нападі у 2005 році на адвоката з метою заволодіти документами, в яких містилися відомості про майнові махінації, що стосувалися Супруненка. Розшукувався Інтерполом з 2011 року. У грудні 2015 стало відомо, що з міжнародного розшуку його зняли.

Натомість справу, яку Генпрокуратура 2011 року завела на В'ячеслава Супруненка, Олександр називає сфабрикованою. З його слів, у В'ячеслава регіонали вимагали частку його бізнесу та гроші. А коли платити він відмовився, то дійшло до погроз – мовляв, саме тому Вячеславу довелось тікати з України.

З листа Олександра Супруненка
З листа Олександра Супруненка

Також зазначалось, що за результатами перевірки ДФС електронних декларацій нардепів у Супруненка було встановлено несплату податків на суму 60 млн гривень. З цього приводу Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що готує подання в Раду про позбавлення недоторканності Супруненка за несплату податків.

Проте Супруненко переконує, що дії фіскалів в лютому 2017 року він оскаржив. А за результатами повторної перевірки в березні 2017 року була встановлена сума для донарахування в розмірі 6 тис. грн., після чого в квітні справу закрили. Відтак, зі слів Супруненка, про притягнення його до кримінальної відповідальності «не може бути і мови».

З листа Олександра Супруненка
З листа Олександра Супруненка

Слід зазначити, що депутатську групу «Воля народу», до якої хоче потрапити Супруненко, до 12 серпня 2015 року очолював покійний нині нардеп від Волині Ігор Єремеєв. До її складу офіційно входить 17 народних депутатів, 9 з яких 16 січня підтримали Диктаторські закони, проголосувавши за їх прийняття. Зокрема, голосували Ігор Єремеєв, Степан Івахів, Сергій Мартиняк, Володимир Бандуров, Вячеслав Богуслаєв, Сергій Лабазюк, Володимир Литвин, голова фракції Ярослав Москаленко, Михайло Поплавський, Іван Фурсін.



Зазначимо, що прийняття «драконівських» законів різко засудила міжнародна спільнота, правозахисні організації. А на Майдані загострились протести, які згодом призвели до розстрілу мітингувальників.

А тому питання про те, що об’єднує екс-регіонала Супруненка та депутатів, які свого часу підтримали диктаторські закони Януковича, котрі спричинили криваві події на Майдані, залишається відкритим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Поки хрюкали свинi Показати IP 18 Вересня 2017 22:41
Це ж просто жахливо ... Як жити далi?
123 Показати IP 19 Вересня 2017 08:20
Конституція України забороняє переслідування нардепа за його голосування з того чи іншого питання. Наш працьовитий і співучий народ обрав цих людей, то кого треба звинувачувати? Право обирати до органів представницької влади передбачає моральну відповідальність за обраних.
Горохівчанин Показати IP 23 Вересня 2017 10:58
Єрємєєв, Івахів, Мартиняк... - доки ці підери будуть від нашого імені руйнувати Україну? Волиняни - схаменіться, перш ніж голосувати за таких мерзотників!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus